Publicitat
Publicitat

Previsió de temporal de llevant

Arriba el primer temporal de llevant de temporada. Entre avui i dimecres la pluja pot superar els 100 litres per metre quadrat a casa nostra. I al mar, les onades poden superar els tres metres d’altura.

El temporal que arribarà a màxima intensitat entre demà i dimecres serà de primer ordre. Típic temporal de llevanta acompanyat de fortes pluges que poden deixar més de cent litres de pluja acumulats a casa nostra. Connectemb amb Sergi Corral, meteoròleg de Ràdio l'Escala, bon dai,

-Explica'ns, a veure, de quin tipus de temporal estem parlant?

-I això, a l'Escala, quines conseqüències pot provocar?

-Sergi, gràcies. A reveure,

Dvant aquestes previsions, el servei de protecció civil de l'Escala ha activat l'operatiu de prevenció d'inundacions com marquen els protocols davant la previsió de fortes pluges i temporal de llevant. Al llarg del dia d'avui es repassen i es deixen oberts els embornals del pla de Riells i es deixen obertes també les tapes de clavegueram.Els punts habituals de conflicte en episodis de llevantada o fortes pluges, on cal extremar les precaucions son el pla de Montgó i la zona del Riuet on, els embats de la llevantada solen impedir el desguàs del riuet. Protecció Civil ho té ben present, les alertes son activades. En farem seguiment detallat en les jornades de demà i de dimecres, els dos dies que s'esperen més intensos.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar