Publicitat
Publicitat

Incidència de la vaga general a l'Escala

Seguiment generalitzat a la vaga general en el sector educatiu i en el sector pesquer. En els serveis municipals i comerç local, seguiment desigual. Els talls viaris no afecten l'Escala ni el seu entorn.

Ni un 5% dels alumnes dels centres educatius de l'Escala ha acudit a classe aquest matí, jornada de vaga general convocada per la Intersindical CSC. A l'ensenyament ha estat precisament on més seguiment hi ha hagut. Les aules i passadissos deserts han estat la imatge que donaven l'institut, les escoles i l'escola bressol de l'Escala.Pel que fa al professorat, seguiment igualment generalitzat. A cada centre s'hi ha mantingut únicament els serveis mínims. Centre a centre aquesta ha estat la situació. Institut El Pedró. D'una plantilla de 55 professors, només set han anat al centre en compliment de serveis mínims. I de 525 alumnes només se n'hi han presentat 23.

A l'Escola Empúries, només 28 dels 551 alumnes matriculats han anat a classe. I els serveis mínims son coberts per sis mestres, dos d'ells de l'equip directiu.

A l'Esculapi, el seguiment és el més generalitzat de les últimes convocatòries de vaga general. Només 7 dels 209 alumnes han acudit a classe. Els serveis mínims son coberts per cinc dels 21 mestres en plantilla.

I a Ballmanetes és on més s'ha fet sentir el silenci als espais de l'Escola bressol municipal. Només un dels 97 infants matriculats ha entrat al centre. De la plantilla de 12 educadores, tres més la directora hi eren per prestar els serveis mínims decretats per l'Ajuntament.

Tot això pel que fa al sector educatiu. En d'altres serveis públics com l'Ajuntament, els servesi mínims decretaven que s'havia de cobrir tots els serveis amb un mínim d'un treballador a cada departament. I així ha estat al llarg de tot el matí. Altra cosa ha estat als serveis municipals de fora l'Ajuntament com l'oficina de turisme o el pavelló municipal de l'esport, que han tancat portes. O de la biblioteca que ha suspès l'acte previst aquest vespre, un recital de poesia al·lusiu a la figura de Joan Brossa.

Pel que fa al comerç local, es pot dir que majoritàriament ha estat un dia d'aturada. Molt pocs comerços i botigues han estat oberts. No així en les grans superfícies comercials, pràcticament totes obertes.

El seguiment generalitzat de l'aturada ha fet que l'aspecte dels carrers fos més semblant al d'un diumenge a la tarda que no d'un dia laborable com divendres. Pel que fa a incidents, fins a l'hora d'editar aquest informatiu no hi havia constància que n'hi hagués hagut cap.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar