Publicitat
Publicitat

Mobilitzacions contra la sentència del Suprem.

Primeres mobilitzacions contra la sentència del Suprem. Un centenar de persones s’ha manifestat a la plaça de l’Ajuntament a mig matí. Els centres de primària funcionen amb serveis mínims. I les grans mobilitzacions s’esperen per aquest vespre a les vuit.



El Tribunal Suprem no s'ha fet esperar. Eren pels volts de quarts de deu del matí quan s'ha fet pública la sentència. Condema de 13 anys de presó per a l'exvicepresident Oriol Junqueras; 12 anys per a Raül Romeva, Dolors Bassa i Jordi Turull; onze per a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell; deu per a Forn i Rull i nou per als presidents d'ANC i Òmnium. També deu mesos d'inhabilitació per a Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila.I just després, com ja s'havia dit han començat les mobilitzacions de protesta. A l'Escala, ha començat a arribar gent a la plaça de l'Ajuntament cap a quarts d'onze. Crits contra la sentència, demanant llibertat per als presos, més democràcia i contra la sentència, ornats amb xiulets i cops de cassoles i altres instruments més o menys improvisats n'han estat la banda sonora.Aquesta era la primera mobilització de la jornada i l'afluència ha anat oscil·lant al llarg de tot el matí. Passat el migdia encara quedaven alguna desena de manifestants. Tot plegat amb un ambient de desànim i indignació per una sentència que es considera injusta:

La del matí era només la primera mostra de rebuig contra aquesta sentència. Al vespre n'hi ha una altra de convocada, altre cop al davant de l'Ajuntament, a les vuit.

On s'ha notat i molt els efectes de la sentència ha estat als centres educatius, especialment els de primària, on bona part de la plantilla de mestres ha abandonat el seu lloc de treball en senyal de rebuig. En el cas de l'escola Empúries, a migdia només quedaven 12 dels 45 mestres que hi ha en plantilla. Es mantenien en funcionament els serveis administratius i al menjador hi havia serveis mínims.En el cas de l'Esculapi, mitja plantilla havia marxat del centre, i es mantenien serveis mínims a administració i menjador.A l'Institut i a l'escola bressol Ballmanetes, no s'havia alterat el servei.Actualitzarem aquesta informació als butlletins horaris de La Xarxa, on es donarà compte també de carreteres tallades i altres incidències. Una de les que s'ha tallat aquest matí era la cruïlla de Verges on conflueixen la carretera de Figueres a la Bisbal i la carretera de Torroella a Medinyà.Talls a les vies de tren de Celrà, marxa lenta de cotxes a Figueres i gran concentració al centre de Girona que a migdia ja superava les sis mil persones són algunes de les principals afectacions a conseqüència de la sentència.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar