Publicitat
Publicitat

Jornades Europees de Patrimoni 2019 a l'Escala

Una visita al veïnat de Cinclaus i un concert a dues veus, l'activitat programada a l'Escala per celebrar les Jornades Europees de Patrimoni 2019. Per la seva part el MAC Empúries també ha organitzat diverses propostes com una jornada de portes obertes al jaciment i un visita als orígens de la Ciutat romana.

Un any més , l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural. Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya se sumen a aquesta festa, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d'octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania.

L'edició 2019 a Catalunya se celebrarà al llarg d'aquest cap de setmana, entre els dies 11 i 13 d'octubre. A l'Escala s'ha programat una visita guiada a la Capella de Santa Reparada de Cinclaus a càrrec d'Anna Casas. Una activitat vinculada a l'escriptora local Víctor Català / Caterina Albert qui va tenir una relació especial amb el veïnat de Cinclaus dibuixant els pagesos i l'ambient rural, a més de fer-hi excavacions arqueològiques. També s'hi inspirà per la seva activitat literària com, per exemple, el conte Substitució. Després de la visita Concert a dues veus a la mateixa capella amb lectura de poemes de Víctor Català i música de Narcisa Freixas. Una activitat programada a les dotze del migdia del dissabte dia 12.

Qui tampoc falla a la seva cita amb les Jornades Europees de Patrimoni és el MAC Empúries, qui ha programat una activitat especial el diumenge dia 13 a banda de la tradicional Jornada de Portes obertes de deu del matí a sis de la tarda. A partir de 2/4 de 12 el MAC Empúries ha preparat la visita guiada gratuïta 'Ciutat romana: Orígens', les darreres recerques arqueològiques a diversos indrets del jaciment han aportat informació inèdita sobre aquest moment. En aquesta visita, de la mà d'un arqueòleg d'Empúries servirà per descobrir com s'articulava la ciutat romana, qui eren els seus habitants, i quin pes específic van tenir els habitants indígenes en el naixement de l'antiga Emporiae. Per aquesta visita no cal reserva prèvia però en cas de voler més informació o detalls es pot enviar un correu a macempuries.cultura@gencat.cat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar