Publicitat
Publicitat

Xerrada sobre el servei de teleassistència

L’Escala participa en el servei de teleassistència, un projecte avalat per la Diputació, el consell comarcal i l’Ajuntament. Un servei a diposició de persones grans soles, amb dificultats de mobilitat o amb necessitats específiques. Avui se n’ha fet una presentació pública a la llar del jubilat.

El Servei Local de Teleassistència ésun servei públic finançat i gestionat per l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona - Dipsalut amb els suports de consells comarcals i ajuntaments, entre ells el de l'Escala. El seu objectiu no és altre que detectar situacions d'emergència, donar resposta ràpida i garantir la comunicació amb els professionals.

Poden accedir a aquest servei totes les persones grans que viuen soles, persones amb dificultats de mobilitat o amb necessitats específiques. Per poder accedir-hi cal disposar de línia telefònica i i xarxa elèctrica, on s'hi endolla l'aparell que connecta amb el centre d'atenció.

El servei funciona les 24 hores del dia, tots els dies de l'any. El servei disposa d'una central de teleoperadores ubicat a Girona i personal escampat pel territori. En el cas de l'Escala i rodalia es disposa també d'una unitat mòbil d'intervenció immediata. Actualment entre un 12 i un 15% de persones de més de 65 anys diposa ja del servei de teleassistència.Per accedir-hi, cal demanar-ho a través de l'àrea de serveis socials.

 Avui s'ha fet una presentació pública del servei, a la Llar del Jubilat Jardí del Pedró. Per cert, amb molt poca assistència.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar