Publicitat
Publicitat

Multitudinària Festa de l'Anxova

Una massiva assistència exhaureix els 15 mil filets d'anxova que es van preparar a la Festa de l'Anxova. La directora d'art Rosa Rosa va llegir un pregó tot recordant la seva infantesa a l'Escala i el sector anxover va lliurar l'anxova d'or a l'actriu Montserrat Carulla. 



L'agraïment de Montserrat Carulla després de rebre l'Anxova d'Or va ser un dels moments emotius de la vint-i-novena Festa de l'Anxova. Una celebració que ahir va culminar de forma autènticament multitudinària. Es van exhaurir els 15 mil filets que s'havien previst per a la degustació popular i tot l'entorn de la Platja i la Riba van mostrar un aspecte esplèndit. La Festa, creada pel sector anxover l'any que la Generalitat havia reconegut el sector amb la Q de qualitat, ja fa anys que ha trascendit l'àmbit estrictament gremial per convertir-se en un element promocional de primera magnitud.

Els actes protocolaris d'enguany van tenir un aire ben femení, en la mesura que mai fins enguany s'havia escaigut que tant el pregó com l'anxova d'or fossin protagonitzat per dones.La pregonera, l'escalenca Rosa Rosa, directora d'art, reconeguda enguany amb el premi Gaudí a millor direcció artística per la pel·lícula "El fotògraf de Mathausen" recorria les escenes de la seva infantesa imaginant-les com font d'inspiració d'una pel·lícula imaginària.

Una pel·lícula on l'anxova hi seria ben present, és clar.

Rosa Ros va tenir un record per al seu pare, en Pere Ros i Salart, que l'any 1999, quan era president de la Federació de Confraries de Pescadors de Catalunya va ser guardonat amb l'Anxova d'Or. En va recordar la passió que tenia de portar sempre un pot d'anxova salada allà on anava, experiència que ara ella aplica també arreu on va.

L'orgull per la tradició de la salaó d'anxova que tant identifica el municipi de l'Escala, però també repte per continuar elaborant anxova de primera qualitat com s'ha anat trasmetent de generació en generació des de temps immemorial.

Després dels discursos, es van formar llargues cues en la degustació popular de La Riba, multitudinària com feia anys que no es veia. La cantada d'havaneres que arrodonia la festa va anar a càrrec del grup local Oreig de Mar.Amb la festa es tancava també la Ruta de la Tapa de l'Anxova, de la qual al llarg d'aquesta setmana se'n faran públics els noms de la tapa guanyadora així com dels sortejos diversos que inclou aquesta activitat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar