Publicitat
Publicitat

Festa de l'Anxova

El sector anxover servirà més de 15 mil filets a la Festa de l'Anxova de diumenge. Serà la culminació d'una celebració que ja va començar divendres amb la Ruta de la Tapa de l'Anxova

El cap de setmana vinent és assenyalat en el calendari escalenc per la celebració de la Festa de l'Anxova. Enguany arriba a la seva edició número 29 amb un conjunt d'activitats que ja engeguen dissabte. És una festa que ha trascendit l'àmbit estrictament gremial del sector anxover per convertir-se en la gran festa de la principal ambaixadora de l'Escala, sobretot des que s'hi va afegir la ruta de la tapa, que any rere any assoleix cotes de participació massives. 

Però el punt culminant de la Festa serà, un any més, diumenge amb el pregó i el lliurament de l'Anxova d'Or. Enguany serà una cerimònia amb marcat caràcter femení. El pregó anirà a càrrec de l'escalenca Rosa Ros, directora d'art de cinema, guanyadora del Gaudí a millor direcció d'art per la pel·lícula "El fotògraf de Mathausen". I l'Anxova d'Or recaurà en l'actriu Montserrat Carulla.Els actes protocolaris de la festa estan programats per a dos quarts de dotze del migdia de diumenge. Just després comença la degustació popular a La Riba, acompanyada de cantada d'havaneres a càrrec del grup local Oreig de Mar.

Però la festa ja començarà la vigília, dissabte amb els actes previs.

  

El vermut és un acte molt exclusiu, acotat a un aforament màxim de vint-i-cinc persones I és imprescindible inscripció prèvia per poder participar-hi. Però una de les estrelles indiscutibles de la Festa de l'Anxova és la Ruta de la Tapa de l'Anxova que va començar divendres passat i s'allarga fins diumenge. Enguany ha arribat ja a la novena edició, generant molta demanda especialment durant el cap de setmana, fins al punt que alguns locals han tingut dificultats per satisfer tota la demanda.

La Festa de l'Anxova marca el final de la temporada turística. La setmana vinent es faran públiques les dades estadístiques de la temporada.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar