Publicitat
Publicitat

Calendari solidari del cos de Mossos d'Esquadra amb toc escalenc

Arriba la setena edició del calendari solidari del cos de Mossos d'Esquadra, enguany amb l'EScala protagonista el mes de gener . És el sisè calendari en què l'aportació es destina als malalts d'Alzheimer i els seus familiars.

L'edició del 2020 del calendari solidari del cos de Mossos d'Esquadra, té com a fil conductor alguns dels productes gastronòmics més representatius de la geografia catalana. Aquesta és la setena edició del calendari i la sisena vegada en què l'aportació es destina als malalts d'Alzheimer i els seus familiar. 

Per a la realització de les 12 fotografies d'aquest any, s'ha comptat amb la col·laboració d'un centenar de persones del cos i de 28 entitats entre ajuntaments, residències, museus, etcètera. A les fotografies hi apareixen usuaris, familiars, psicòlegs, personal sanitari i treballadors de les Associacions de Familiars de Malalts d'Alzheimer acompanyats de 65 mossos de tot el territori i de diverses especialitats. L'Escala serà la protagonista del mes de gener, amb el MASLE d'escenari principal i també amb veïns del poble. 

Es posaran a la venda 18.000 exemplars que, com l'any passat, incorporen a la part final un decàleg amb recomanacions per tractar amb persones malaltes d'Alzheimer. Aquest projecte solidari s'ha consolidat dins del cos de Mossos d'Esquadra, que en sis edicions ha recaptat 344.595 euros, lliurats íntegrament a entitats que desenvolupen una important tasca social. Provisionalment el Calendari solidari del 2020 es pot comprar a les Associacions de Familiars i Malalts d'Alzheimer, el de més proximitat a l'Escala serà l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Figueres al carrer Pere III, 93. 

L'Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa progressiva, i és la forma més freqüent de demència en les persones grans. A conseqüència de l'envelliment de la població cada vegada hi ha més persones afectades per aquesta malaltia. Segons dades d'estudis comunitaris, es calcula que un 9,6% de les persones de 70 anys i més poden tenir algun tipus de demència. Per aquests motius l'edició d'enguany té l'objectiu de superar la xifra obtinguda en les darreres edicions. Aconseguir aquest repte suposaria un impuls per millorar l'assistència a les persones malaltes d'Alzheimer i donar suport les seves famílies.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar