Publicitat
Publicitat

Nit de Músics de Cobla

La nit de músics i compositors de cobla clou la temporada sardanista de l'Escala. Quasi una seixantena de músics van formar la Gran Cobla Escalenca. Un ruixat ben inoportú va fer que l'activitat es traslladés a Plaça Catalunya.

La quinzena Nit de Músics i Compositors de Cobla de l'Escala havia de ceelbrat-se a La Punta. El ruixat que va caure una hora abans de l'esdeveniment, però, va provocar que l'organització es curés en salut i, davant les previsions que apuntaven que en qualsevol moment podia tornar a ploure, va decidir traslladar l'acte a plaça Catalunya. El trasllat no va espantar el públic, que va omplir la plaça i va gaudir de valent amb la monumental cobla que formaven quasi una seixantena de músics.

A la nit dels músics, la cobla la formen músics de l'Escala o que tenen alguna vinculació amb l'Escala. De la seixantena que formaven la monumental cobla bona part son músics encara en actiu, si bé n'hi havia també de jubilats i n'hi havia de molt joves que tot just fan els primers passos en el món de la cobla. El programa va ser centrat també en compositors escalencs. De fet, la nit d'enguany era dedicada a Josep Maria Vilà i Saliner, del qual enguany es compleixen 50 anys de la seva mort i 130 del seu naixement. Al programa d'enguany hi havia sardanes de Lluís Albert, Joaquim Hostench i de Josep Vicenç l'Avi Xaxu. Una de cadascun d'aquests. I les tres restants, de Josep Maria Vilà.

La Nit de Músics de cobla clou cada any la temporada sardanista a l'Escala. Ha estat una bona temporada, amb molta afluència de balladors en tots els actes programats. La temporada vinent s'entreveu moguda, en la mesura que el 2020 es compleixen 150 anys del naixement del compositor més emblemàtic de l'Escala, l'Avi Xaxu. L'Agrupació Sardanista local aspira que la Generalitat declari precisament el 2020 Any Xaxu.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar