Publicitat
Publicitat

Centenars d'assistents a la Fira Gastronòmica Rafel Sabadí

En Rafel Sabadí, "Rafelet", va ser un referent de la cuina tradicional gironina des dels fogons del restaurant El Roser de l'Escala, on molts joves cuiners es van iniciar a la professió. Enguany se n'ha celebrat el segon memorial en forma de fira gastronòmica. El fil conductor n'han estat els cuiners que han passat pel Roser 2 cuinant plats creats per Rafel Sabadí.

Centenars de persones van assistir als diferents actes inclosos dins la Segona Fira Gastronòmica memorial Rafel Sabadí, celebrada a l'entorn de La Riba.És la segona edició de la fira , que ha tingut com a fil conductor els cuiners que han passat pel Restaurant El Roser 2.Justament una de les activitats, un showcooking,  anava a càrrec d'aquests cuiners preparant  plats creats per Rafel Sabadí.Josep Garcia Preparava xup-xup de llamàntol amb cloïsses, Vicens Lavado Llobarro al vi negre amb escalunyes, Pere del Moral lluç amb angules, en Joan Huerva vieires amb foie, el Miguel Rojas xipirons amb carxofes i Jordi Sabadí amanida d'espardenyes amb bolets.L'objectiu de la fira és doble, d'una banda reconèixer la figura de Rafel Sabadí i de l'altra difondre la seva gastronomia i  l'Escala.Per la família de Rafel Sabadí, que es recordi la seva figura és un orgull, tant com a cuiner com a col·laborador d'entitats com el futbol o en la seva tasca dins la política local, però sobretot com a persona.Durant tota la jornada es va poder gaudir  de degustacions de productes locals i del territori i maridatge de vins amb anxoves de l'Escala, entre altres propostes, una oferta amb productes de Girona Excel·lent, Oli de Ventalló, l'associació Antics Saladors d'Anxova de l'Escala, el Parc de les Olors, Booníssim, Carns i Embotits Homs i vins Pere Guardiola.

També hi va haver espai pels més jovenets, amb un taller de barquetes de suro, a càrrec del Museu de l'Anxova i de la Sal,  i un de nusos mariners, fet pel Club Nàutic l'Escala,  durant el matí, i un amb la dansa interactiva de protagonista a la tarda, a càrrec d'Empordà Mar.No hi va faltar la col·laboració de la Confraria de Pescadors de l'Escala que preparava un suquet de peix a l'estil d'en Rafalet, amb tot el producte fresc i peix del moment, en aquest cas rap, escrita i escórpora. L'activitat va ser seguida ben de prop per molts afeccionats agafant notes i descobrint els secret d'aquest plat mariner.Uns quilos d'all i oli de la ma de Josep Lluís Sureda acompanyaven el suquet, que al final es venia en racions a un preu d'un euro.Tancava la fira una cantada d'havaneres a càrrec del grup Arrels Escalenques.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar