Publicitat
Publicitat

El Fòrum l'Escala Empúries demana més protecció urbanística a l'entorn del jaciment

El Fòrum l'Escala Empúries demana que no es pugui construir més a l'entorn del jaciment d'Empúries, on encara queden zones edificables. Lamenten que l'ajuntament mantingui la qualificació en alguns terrenys sensibles. El consistori espera una decisió de la Generalitat que ha d'arribar en les properes setmanes.

El Fòrum l'Escala-Empúries no acaba d'entendre perquè l'ajuntament de l'Escala ha fet ara una adaptació al POUM del 93 del Pla Especial d'Empúries.Segons càlculs del Fòrum, amb aquests canvis, es corre el risc de consolidar zones urbanitzables a l'entorn del jaciment d'Empúries, on es podrien aixecar fins a tres edificis de cinc mil metres quadrats de sostre i més de 30 cases unifamiliars.L'entitat, tenint en compte el valor arqueològic, paisatgístic i l'impacte ambiental que suposaria si es construís, ha demanat que aquests terrenys es desclassifiquin .Des del Fòrum es creu que l'ajuntament hauria d'agafar la iniciativa.

Des de l’Ajuntament  s'explica que aquesta àrea està inclosa a la moratòria que la Generalitat ha aplicat a tot el litoral, i que serà el nou pla director urbanístic que prepara el Govern el que decidirà el futur d’aquests terrenys.

Des del Fòrum es demana també revisar les possibles ampliacions de l'Hotel Empúries, on s'haurien de re-mesurar els límits de la zona urbanitzable, i més quan els propietaris de l'hotel han comprat una parcel·la situada al sud de l'establiment.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar