Publicitat
Publicitat

La Festa de la Sal presenta candidatura a Patrimoni Immaterial de la Unesco

La Festa de la Sal de l'Escala presentarà candidatura a Patrimoni Immaterial de la Unesco. Tota la documentació es presentarà en breu. L'edició d'enguany incorpora novetats a l'Ofrena de la Sal, a l'horari de les Cançons Vora Mar i al punt de partida del Ball del Drac. 

El proper dissabte 21 de setembre es celebra la 22ena edició de la Festa de la Sal de l'Escala, que enguany presenta candidatura a ser Patrimoni Immateriual de la Unesco.Durant tres anys s'ha anat preparant la documentació, amb un ampli dossier i un vídeo que mostra la festa i els orígens de l'Escala.En aquests anys tam,bé s'han recollit suports i la Festa de la Sal ha passat a ser Patrimoni Festiu de Catalunya.La primavera passada el ple municipal va aprovar formalitzar la candidatura.La Festa de la Sal de 2020 incorporarà diverses novetats.La primera la trobem a l'ofrena de la Sal, que anirà a càrrec d'un grup de la ïndia.

Una de les altres novetats és que la cantada de Cançons Vora Mar passa a dissabte al matí.

La tercera de les novetats fa referència al ball del Drac, que a partir d'ara sortirà des del Gavià i no de la Punta per motius de seguretat.

Enguany la Festa de la Sal porta un afegitó, i és que se suma a la campanya contra els plàstics d'un sol ús, i a les tavernes només es servirà amb envasos de materials biodegradables i compostables. 

La festa mantindrà els elements bàsics concentrats entre les 5 i les 9 del vespre, on es podrà gaudir de la mostra d'oficis mariners a La Plaja, l'intercanvi de danses a La Riba, les danses ancestrals i finalment l'arribada de les embarcacions de vela llatina amb les velles il·luminades.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar