Publicitat
Publicitat

La diada de Santa Màxima continua essent dia de festa gran

La festa patronal de santa Màxima es manté com a dia principal de al festa. Una jornada on no hi falten l'ofici solemne, les sardanes, el concert de ball d'envelat nie l balla  la platja. Els actes més tradicionals també s'omplen de públic, en la línia de la resta de la festa.

El dia 2 de setembre, diada de santa màxima, patrona de l'Escala, ja no és el dia d'obertura de la Festa Major, però enar manté el regust de tradició. I, de fet, és potser el dia que concentra més activitats de la festa d'abans. Per començar, l'ofici religiós en honor a la santa patrona. Ofici cantat amb acompanyament d'orquestra que tradicionalment acaba amb el cant dels goigs a santa Màxima. Just a la sortida d'ofici, sardanes; i a la tarda concert i ball a la sala polivalent. Sardanes, concerts i balls havien estat els eixos centrals de les festes d'antany. Actualment han quedat una mica desdibuixats enmig de la diversitat d'actes, però tant les sardanes com els concerts d'orquestra i els balls, ja siguin a la sala polivalent o a la platja continuen tenint un seguiment massiu.

Un acte programat sempre el dia de santa Màxima és el festival nàutic a La Platja. Enguany es va haver d'ajornar i es va celebrar l'endemà, dimarts dia 3. Tot i això, va tenir molt de seguiment, amb prop de 250 inscrits.

La defensa de la tradició ha generat debat aquest any, especialment entorn a les dates de la festa. Històricament, la Festa Major de l'Escala anava del 2 al 5 de setembre. Una estructura que es va mantenir invariable durant dècades i dècades fins que ara fa pocs anys es va desdibuixar aquesta estructura per concentrar bona part de les activitats al cap de setmana, ja sigui el previ a santa Màxima, com ha estat enguany o posterior, com possiblement serà l'any vinent, quan el 2 de setembre caurà en dimecres.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar