Publicitat
Publicitat

El Departament de Cultura i l'Ajuntament reforcen les actuacions culturals a Empúries

L'Escala tindrà veu i vot en les decisions entorn el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries. Amb la signatura del nou conveni entre l'Ajuntament, el MAC i el Departament de Cultura s'oficialitza la renovació de l'acord de col·laboració entre les parts i es resol una reclamació històrica de diferents governs municipals.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, l'alcalde de l'Escala Víctor Puga i el director del MAC Jusèp Boya han signat el conveni de col·laboració entre  el Departament de Cultura i l'Ajuntament  que renova la voluntat de realçar el conjunt arqueològic d'Empúries i el seu entorn. El conveni, reforça la voluntat de cooperar i continuar amb les actuacions culturals desenvolupades al municipi i, en especial, al conjunt arqueològic d'Empúries.La consellera ha expressat la seva satisfacció pel conveni signat, així mateix ha afirmat que cal fer més excavacions arqueològiques  i més recerca al jaciment d'Empúries, que ha definit com la porta d'entrada i origen de la civilització a aquesta part de la Mediterrània.

Per la seva banda, l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ha remarcat la importància d'aquest nou conveni i la voluntat de col·laboració i organització d'activitats culturals i de difusió.  Amb un objectiu comú actuar coordinadament en la potenciació i promoció de l'important patrimoni arqueològic i històric d'Empúries i de l'Escala.

El conveni, consolida i reforça aquesta voluntat de col·laboració en les actuacions de protecció, conservació i recerca d'aquesta riquesa patrimonial que, a banda de les restes excepcionals de l'antiga Empúries grega i romana, comprèn altres importants elements patrimonials dins els límits del terme municipal de l'Escala. Entre molts d'altres: el conjunt històric de Sant Martí d'Empúries, les restes de construccions religioses i funeràries de Santa Magdalena i de Santa Margarida, l'esglesiola de Cinc Claus o els jaciments que les excavacions recents han permès documentar al turó de Vilanera.

Igualment, la voluntat de col·laborar i de generar accions compartides, segons preveu el nou conveni, també s’estén a altres importants projectes culturals impulsats des del municipi, com són el Centre Cultural i museístic de l'Alfolí de l'Escala o el Museu de l'Anxova i de la Sal.

Finalment, un altre dels aspectes a destacar és el compromís de crear un consell o comissió mixta per al seguiment de les activitats i els acords impulsats en el marc d'aquest nou conveni de col·laboració. Aquest consell servirà igualment per informar sobre les actuacions i projectes previstos en la planificació estratègica de la seu d'Empúries del Museu d'Arqueologia de Catalunya i també en la planificació anual de les accions del municipi que puguin ser d'interès mutu i, en especial, de les intervencions i projectes urbanístics que afectin l'entorn immediat d'Empúries o altres zones del terme municipal declarades d'interès arqueològic.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar