Publicitat
Publicitat

Salari Mínim Interprofessional al sector pesquer

Una sentència reconeix el dret dels pescadors a percebre el Salari Mínim Interprofessional, amb 12 pagues l'any de 1050 euros. Actualment l'armador del vaixell i els pescadors es reparteixen els beneficis pel sistema conegut com 'a la part'.

La Generalitat ha reconegut el dret dels pescadors a cobrar els 1.050 euros al mes que estableix el salari mínim interprofessional, en un sector no regulat fins ara i que funciona amb el sistema conegut com 'a la part'.D'aquesta manera del preu de la venda del peix s'hi resten el combustible i el gel, i d'aquí un 50 per cent queda per l'armador del vaixell i l'altre 50 per cent es reparteix entre els mariners, 

Els sindicats denunciaven que treballant  'a la part', en alguns casos els mariners ingressaven poc més de 400 euros al mes.La denuncia d'uns pescadors  de Blanes els ha donat la raó.Un canvi de sistema pot obligar a plegar a alguna teranyina.Pel que fa a l'Escala es creu que la repartició a la part és justa i beneficia tant a pescador com a armador.

Tot i això, es creu que les teranyines que actualment treballen a l'Escala podran tirar endavant, això sí, aplicant el Salari Mínim a finals d'any.

Des del sector s'explica que s'entén aquest canvi però que també s'hauria de pensar en regular el preu del peix a llotja, o també per exemple, la quota de captures de cada embarcació.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar