Publicitat
Publicitat

Ismael Serrano clou els Concerts al Fòrum Romà

4600 persones han passat pels Concerts al Fòrum Romà d'enguany. La proposta intimista d'Ismael Serrano hi va posar ahir el punt i final. L'organització fa un balanç positiu d'aquesta sisena edició per la que hi han passat Els Catarres, Andrea Motis i Els Pets entre d'altres.



"Palabras para Júlia", un dels textos més coneguts del poeta José Agustín Goytisolo, popularitzada especialment per Paco Ibáñez,  va ser un dels primers temes que van sonar ahir a la nit al Fòrum Romà d'Empúries en el concert d'Ismael Serrano. Un tema que marcava el to intimista que tindria el concert, de més de dues hores de durada i seguit per un mig miler d'espectadors. Era la clausura de la sisena edició dels Concerts al Fòrum Romà que promouen el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries i TEMProduccions que s'ha tancat amb un balanç de 4600 espectadors que han omplert un 80% de l'aforament.

El cicle va engegar dissabte amb el ple que aconseguia el concert dels Catarres, de presentació el seu darrer disc "Tots els meus principis". Diumenge, concert més recollit i jazzístic amb Andrea Motis, acompanyada d'una excel·lent banda amb Joan Chamorro al contrabaix, Ignasi Terraza al piano, Josep Traver a les guitarres i Esteve Pi a la bateria. El dilluns, amb entrada de tramuntana, Els Pets van fer gala d'una gran maduresa defensant temes del seu últim disc i clàssics del seu repertori i ahir, per cloure el cicle, el fòrum s'embolcallava d'un ambient molt més recollit i íntim amb l'actuació d'Ismael Serrano, un dels cantautors madrilenys que esclataven en la dècada dels noranta.Ismael Serrano va actuar tot sol, ell i la seva guitarra; però en els tres concerts anteriors hi havia hagut teloner. Suu el dissabte; Alessio Arena, el diumenge, i Pavvla el dilluns. Un model que s'ha anat consolidant al llarg dels anys i que ja és una imatge de marca dels Concerts al Fòrum.

Enguany, el Fòrum Romà d'Empúries, plaça pública i autèntic punt de trobada de l'antiga ciutat romana d'Empúries, ha acollit un total de sis concerts. Els quatre dels Concerts al Fòrum i els dos de Portalblau, que després d'una colla d'anys ha tornat a programar en aquest punt. Els dos festivals conviuen amb bon veïnatge complementant-se un a l'altre.

Amb els Concerts al Fòrum s'acaben les grans cites musicals de l'estiu. Ara caldrà esperar a la Festa Major, on hi ha nits que poden ser també multitudinàries, com la del divendres 30 d'aquest mes amb "Lágrimas de sangre" a l'espai de barrakes. Un concert que inicialment s'hauria d'haver celebrat el mes d'abril dins el festival Ítaca però que la pluja va obligar a suspendre.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar