Publicitat
Publicitat

Conveni amb Càritas per instal·lar 9 contenidors de roba usada

L'Ajuntament de l'Escala i Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, han signat un conveni que ha permès instal·lar 9 nous contenidors de recollida de roba usada i llibres al municipi.

L'Ajuntament de l'Escala i Càritas han signat un conveni per instal·lar nou contenidors de recollida de roba usada. Els nous contenidors, de color vermell i ben visibles, estan pensats per facilitar la recollida de roba i calçat i també complements i llibres. Concretament, a l’Escala s’han instal·lat al pàrquing de la Plaça Nova, a la Plaça Catalunya, a la Plaça del Gerani, al Camp dels Pilans, a l’Avinguda Montgó, cantonada amb el carrer Puig Sec, al carrer Lleida, a la rotonda del pavelló, al carrer Puig d’en Llop i a la deixalleria municipal. L'objectiu municipal és seguir sensibilitzant la població respecte del compliment d'assolir els objectius mediambientals europeus de reciclatge de residus tèxtils.

També cal remarcar que aquest tipus d'actuacions tenen una vessant social, ja que prement ajudar a persones en situació de vulnerabilitat. 

La gerent d’Ecosol, Anna Güell, s’ha mostrat satisfeta de poder disposar d'aquests punts de recollida de roba usada a l’Escala, destacant la feina de Càritas l'Escala i la seva tasca per fer créixer el projecte ‘Recollim roba. Inserim persones’. Aquest és el segon any de funcionament del projecte. Durant el primer any, Ecosol va recollir prop de 200.000 quilos de roba usada a través dels contenidors, així com 200.000 quilos més procedents de donacions que es van gestionar directament des de les diferents delegacions de Càritas en poblacions gironines. 

Una vegada recollida la roba i els complements, el tèxtil que està en bones condicions es destina a programes socials i es posa a la venda a través dels canals solidaris de comercialització, com en les botigues de roba de segona mà. Els beneficis que se n’obtenen s’inverteixen íntegrament a programes destinats a persones en risc d’exclusió social ateses a Càritas.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar