Publicitat
Publicitat

Últims concerts de Portalblau

La Tendresse és el tema que dóna nom al projecte d'Anna Roig i la Big Band d'Àlex Cassanyes que van actuar ahir a la nit a la Mar d'en Manassa. Una cançó icònica de Jacques Brel que, acompanyada d'altres de grans noms de la Chanson francesa conforma un autèntic homenatge a aquest estil pel qual Anna Roig sempre s'ha sentit atreta.La Tendresse és el tema que dóna nom al projecte d'Anna Roig i la Big Band d'Àlex Cassanyes que van actuar ahir a la nit a la Mar d'en Manassa. Una cançó icònica de Jacques Brel que, acompanyada d'altres de grans noms de la Chanson francesa conforma un autèntic homenatge a aquest estil pel qual Anna Roig sempre s'ha sentit atreta.

Aquest va ser l'últim dels tres concerts del cap de setmana a la Mar d'en Manassa. El primer va ser el de la formació "Orpheus XXI", una agrupació de múiscis sirians emitrags i refugiats del seu país que proposaven un concert integrador a través de músiques d'Orient i d'occident.

Instruments tradicionals com l'oud o el saz, les percussions del Magreb, el ney i el duduk armeni amb les veus de la Mediterrània, units en una proposta nascuda l'any 2016 amb l'aval de Jordi Savall, ambaixador de la Unió Europea per al diàleg intercultural des del 2008.I el dissabte, l'actuació més irreverent, la del veterà Pau Riba, que engegava a l'Escala la gira commemorativa dels 50 anys d'un dels seus discos més emblemàtics, Dioptria.

Al concert de dissabte, Riba va estar acompanyat de la banda "De Mortimers", aquí en el seu format més rocker. Al concert, un Riba ben generós que començava l'actuació entremig del públic, en acústic, acompanyat només de la seva guitarra, va repassar la integritat d'un disc mític que ha madurat molt bé i que encara és considerat com a cabdal d'una llarga producció que ronda la trentena de treballs publicats.Tot i no haver exhaurit entrades en cap dels tres concerts, l'organització es mostrava satisfeta del cap de setmana i d'aquesta programació tant eclèctica que s'ha programat.

El director de Portalblau defensava l'edició d'aquest 2019 com una programació més atrevida que en edicions passades. 

S'han acabat els concerts, però no Portalblau. Divendres al vespre, l'activitat passarà a La Punta amb el recitqal poètic i musical "Una vela en el mar blau", un recital basat en poesia catalana de tema grec. Amb una tria a càrrec d'Eusebi Ayensa i Sam Abrams, hi actuaran l'actriu Carme Callol, l'actor Jaume Comas i els músics Josep Tero i Ferran Martínez. A les deu de la nit.

Comentaris de l'àudio© 2021 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar