Publicitat
Publicitat

Entre Barcelona i Beirut nova conferència del Portalblau

El periodista Tomás Alcoverro, presenta a l'Escala la conferència 'Entre Barcelona i Beirut, dues vores del Mediterrani'. Una mirada personals i molt realista, de l'actualitat de dues metròpolis mediterrànies.

El veterà periodista Tomàs Alcoverro va ser l'encarregat d'impartir la segona conferència dins el Festival Portalblau, enguany amb el leitmotiv dels refugiats i el Mediterrani. Alcoverro va parlar de l'Orient Mitjà amb la conferència 'Entre Barcelona i Beirut, dues vores del Mediterrani' on va parlar sobre dues ciutats a partir d'una mirada personal i amb experiència pròpia, tant personal com laboral. Recordem que Tomàs Alcoverro és corresponsal de 'La Vanguardia' a l'Orient Mitjà des de 1970. L'exalcalde de l'Escala Estanis Puig, va ser l'encarregat de fer la presentació tot recordant que aquesta no era la primera vegada que Alcoverro visitava l'Escala. També posava en situació al públic de la temàtica de la conferència, i encetava certes preguntes que més tard el periodista contestaria. Una conferència seguida per un nombrós públic, que omplia de gom a gom la sala de l'Alfolí de la Sal. Tomás Alcoverro, va iniciar la seva xerrada explicant la importància dels països llevantins, de gran riquesa per la gran quantitat d'estils de vida.

Alcoverro continuava amb una evolució històrica i temporal de la situació d'aquesta magnífica costa, castigada per les guerres internes, la política, les religions i l'evolució històrica. Fent referència al títol de la conferència, Alcoverro ho comparava amb Barcelona. On el públic va poder observar, com amb el pas del temps la riquesa de la costa llevantina de Beirut va perdre força i contràriament la Barcelona gris dels anys 60 - 70 cada dia creixia més, aconseguint un punt d'inflexió molt important a escala mundial amb els Jocs Olímpics del 92. 

  

 'Entre Barcelona i Beirut, dues vores del Mediterrani' es podrà seguir íntegre aviat per Canal 10 Empodà.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar