Publicitat
Publicitat

Portalblau 19 : Conferència Martí Albesa i Sara Montesinos, concert Claudia cabero

Els periodistes Martí Albesa i Sara Montesinos denuncien en una conferència la situació que viuen els migrants de la Mediterrània. Ho atribueixen al països del primer món, que primer els saquegen i després els hi barren l'entrada. Forma part del Festival Portalblau, on també actuava la cantant Claudi Cabero.

Els periodistes Martí Albesa i Sara Montesinos, cofundadors de La Talaia, han encetat el bloc de conferències del festival Portalblau.A la xerrada han exposat l'experiència viscuda sobre la situació d'arribades de migrants a Europa.L'Agència Talaia és un projecte periodístic nascut de la necessitat d'explicar el seguiment humà i mediàtic de l'arribada de persones refugiades a Grècia.

Des de llavors En Martí i la Sara han seguit narrant vides silenciades a diversos punts migratoris.Ho explicava Martí Albesa amb un exemple.A la xerrada van parlar de Grècia, d'Itàlia i especialment de "La Frontera sud", però també dels paisos africans.

Va ser una conferència molt crítica amb els estats de la Unió Europea, farcida de detalls sobre la hipocresia d'un primer món que explota tots els recursos que pot del tercer món, i que després, quan els habitants d'aquest tercer món volen accedir a un món millor, se'ls priva l'accés per mitjans sovint inhumans.

La conferència, seguida per una trentena de persones,  es podrà seguir íntegre properament en les emissions de dimecres al vespre a Canal 10 Empordà.La conferència donava pas al mateix Alfolí de la Sal a un concert a càrrec de Claudia Cabero, que presentava el seu debut discogràfic, el disc 'Melic'.Ella sola , amb una guitarra i una caixa d'efectes oferia un repertori molt ben valorat pel públic.Claudia Cabero va ser la guanyadora de l'edició 2018 del Concurs Sons de la Mediterrània.Una curiositat de la seva actuació va ser una versió del 'Cant dels Ocells'

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar