Publicitat
Publicitat

Mundial F18 catamarans

Els australians prenen el lideratge als grecs en la recta final del Campionat del Món de catamarà F18. Avui es faran les últimes regates amb l'equip australià en primer lloc i el grec en segon. El tercer lloc sembla clar per als argentins.

El Campionat del Món de catamarans F18 a la Costa Brava va tenir en la jornada d'ahir a la tarda, dues novetats importants. La primera és que el catamarà australià de Darren Bundock i Conor Nicholas ha pres el lideratge al grec de l'equip Red Bull de Iordanis Paschalidis i Konstantinos Trigonis. La segona novetat és que després de 4 dies de regates, per primera vegada, només se n'han pogut completar 2 en lloc de les 3 previstes. A causa de la tempesta que ha afectat el Ripollès i l'Alt Empordà, la direcció de regata, en coordinació amb els oficials de mar, han anul·lat de manera encertada la tercera prova del dia per ambdues flotes: la Gold Fleet i Silver Fleet. En la categoria d'or hi competeixen els 65 millors catamarans de les classificatòries, mentre els 65 restants ho fan en la de plata. 

La diferència entre els dos primers classificats del F18 World Championship Costa Brava 2019 era dimarts de 12 punts a favor dels grecs. I al final de la jornada d'ahir, els australians havien aconseguit eixugar el desavantatge i posar-se tres punts per sobre. Ho van fet amb una navegació mil·limètrica, amb molta velocitat en les empopades i precisió en les maniobres, que s'han traduït en dos primers llocs, mentre que el catamarà de Red Bull només ha pogut ser quart i novè. 

Després d'onze regates disputades, tot fa preveure que avui, la darrera jornada del campionat, resulti decisiva per dirimir qui serà el nou campió del món de F18 del 2019. Si el primer i segon lloc no estan encara del tot clars, el tercer sembla tenir ja un nom assegurat, el de la tripulació argentina de Cruz González i Mariano Heuser. El millor catamarà espanyol classificat -n'hi ha 15 en competició- continua essent el de Fabian Manuel Migoya i Alexis Parcerisa, del Club Nàutic Castelldefels, que es mantenen en el lloc 27. Un cop acabaes les últimes regates, avui mateix al vespre es farà el lliurament de premis i proclamació del nou campió del món d'F18 del 2019.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar