Publicitat
Publicitat

Presentació guia de Cinclaus

Santa Reparada de Cinclaus és des d'aquest cap de setmana el segon espai Víctor Català de l'Escala. Divendres es va presentar el llibre-guia dedicat a aquesta ermita i al nucli de Cinclaus.

Els actes commemoratius del 150è aniversari del naixement de Caterina Albert-Víctor Català s'han centrat aquest cap de setmana amb el nucli rural de Cinclaus i l'ermita de Santa Reparada.Divendres a l'Alfolí de la Sal es presentava el llibre-guia "Cinclaus i la capella de Santa Reparada", segon volum de la col·lecció "Viu el Patrimoni de l'Escala" que es va estrenar amb el dedicat al cementiri mariner.

La presentació va anar a càrrec de Ramon Ripoll, doctor en arquitectura, amb una intervenció on qualificava l'Escala com a un dels llocs més especials de la Costa Brava, pel seu paisatge. I lloava la utilitat d'una guia com aquesta perquè equilibra el raonament i els sentiments.

El llibre ha estat editat pel Museu de l'Escala amb la col·laboració del Centre d'Estudis EScalencs i l'Associació Cromàtica del CER. De fet, al final de la presentació es va fer una projecció de fotografies, tant actuals com històriques, utilitzades per a l'elaboració de la guia.L'endemà, dissabte, s'estrenava el segon espai dedicat a Víctor Català, precisament a la capella de Santa Reparada, antiga propietat de l'escriptora, adquirida després per l'Ajuntament de l'Escala. Allà s'hi exposen fotografies de l'autora i de la seva vinculació amb el món rural, concretament amb Cinclaus, on ella tenia propietats i on va excavar la capella.Lurdes Boix destacava la importància de la museització de l'ermita ocm a peça clau del triangle Víctor Català que formaran l'Alfolí, Cinclaus i el Clos del Pastor.

A banda de la museització de l'ermita, s'ha fet una intervenció per a l'embelliment de l'entorn.

I és que la vinculació de Caterina Albert - Víctor Català amb Cinclaus vé d'enrere.

En l'acte d'inauguració, l'alcalde, Víctor Puga,va destacar que per conèixer bé la figura de Caterina Albert és imprescindible aturar-se a Cinclaus.

I encara ahir diumenge, les activitats es complementaven amb la Ruta Camins de Solitud “La festa de les roses”. Havia de ser una pujada a l'ermita de santa Caterina, que es va modificar amb visita a la capella del Roser i l'església de Torroella de Montgrí, on s'hi conserva l'altar de Sant Ponç, donada l'onada de calor i el tancament de l'accés al massís del Montgrí.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar