Publicitat
Publicitat

Cita doble del cicle d'Arrel i amb Salero per celebrar Sant Joan

El cicle de música tradicional d'Arrel i amb Salero, ha portat Mirabel i el Cor País Meu aquest passat cap de setmana a l'Alfoli de la Sal. Una cita que va omplir el pati d'aquest edifici històric de l'Escala. 

La segona sessió del cicle de música popular d'Arrel i amb Salero, ha portat dos conjunts més aquest passat cap de setmana a l'Escala. Dissabte fou el torn de "Mirabel". El conjunt, format per Pol Aumedes, Ermangol Marcos i Joan Codina, va apropar la cultura i la llengua occitana al públic que va acostar-se a la cita a l'Alfolí i que va omplir el pati d'aquest històric edifici. Van presentar cançons d'autor i de caire popular de la tradició occitana a través d'un recorregut musical per el territori que comprèn Occitània. "Mirabel" és una serie de diferents projectes que van des de la dansa a la música d'escoltar amb l'objectiu de divulgar el folk occità. El concert es va convertir practicament en una classe magistral. 

N'ha parlat el director artístic del cicle, Ramon Manent:

Dilluns va ser el torn del Cor País Meu, qui va presentar una passejada musical i poètica pel paisatge i la mitologia pirinenca cantant cançons tradicionals i textos de Jacint Verdaguer, Joan Maragall i Esteve Albert. Un projecte pensat i creat especialment per aquesta cita i per commemorar la diada de Sant  Joan i dels Països Catalans centrant-se en el Pirineu com a bressol d'aquesta cultura. 

Aquest dissabte arriba una nova sessió del cicle amb l'actuació dels Solistes de la Costa. 

Després de l'actuació dels Solistes de la Costa, D'Arrel i amb Salero marxarà de vacances, i tornarà a omplir l'Alfolí de música i folklore, al setembre, amb les actuacions dels Tres de Ronda i Mirna Vilassís. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar