Publicitat
Publicitat

Revetlles amb precuació

Reunió amb Bombers, Protecció Civil, Policia Local i tècnics municipals per preparar i repassar protocols i dispositius per garantir la seguretat la nit de Sant Joan. Els serveis de seguretat de l'Escala demanen seny i responsabilitat per evitar accidents i riscos d'incendi. 

L'arribada de l'estiu ve acompanyada de la celebració de diverses festes populars arreu de Catalunya, una de les més emblemàtiques i tradicionals la Revetlla de Sant Joan. Una festa on els focs, els petards i les coques són elements tradicionals per al gaudi de petits i grans, però comporten alguns riscos que cal prevenir, com ara lesions, cremades o intoxicacions. Per aquest motiu els cossos de seguretat demanen sentit comú, seny i molta responsabilitat. A l'Escala s'han reunit bombers, policia, protecció civil i tècnics municipals per preparar el dispositiu de seguretat per a la nit més curt de l'any. 

  

 La manipulació inadequada de coets, petards i altres articles pirotècnics pot causar lesions, de vegades molt greus. A Catalunya, més de la meitat de les lesions greus que es produeixen com a conseqüència de la manipulació d'artefactes pirotècnics afecten els infants i els adolescents.

  

 Les fogueres també són un gran atractiu, la nit de Sant Joan. Aquest any cal especial precaució, doncs el clima no acompanya i el risc d'incendi és molt alt. A més cal tenir en compte que les fogueres necessiten autorització, han d'estar a més de 15 metres de les façanes i els cotxes i mai sota les línies elèctriques.

 

 La celebració de les revetlles ocasiona desplaçaments i s'associa a un major consum de begudes alcohòliques, per això s'incrementa el dispositiu policial amb l'objectiu de prevenir. 

 

 A l'Escala el punt més emblemàtic per celebrar la revetlla de Sant Joan és com cada any el camp dels pilans, un entorn on arriba la flama del Canigó, s'encén la foguera i es gaudeix de festa i música. 

  

 La festa dels pilans acaba el dilluns 24 de juny amb el tradicional dinar de germanor a la pineda ubicada davant la sala d'actes del barri.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar