Publicitat
Publicitat

Acte Poetes per la República a Empúries

El col·lectiu Poetes per la República reivindica la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats amb una mostra de poesia, música, arts i cultura popular a l'àgora grega de les Ruïnes d'Empúries. 

El col·lectiu Poetes per la República ha celebrat a l'àgora grega d'Empúries un acte reivindicatiu i crític amb la situació actual de Catalunya després dels fets de l'1 d'octubre. Poetes per la República va neixer amb la voluntat d'acompanyar els representants polítics i líders socials en presó preventiva. Han participat en trobades poeticomusicals a diferents poblacions i municipis de Catalunya. Aquest cap de setmana ha estat el torn de l'Escala on hi ha acudit un centenar llarg d'espectadors. 

N'ha parlat Eduard Casas, poeta i creador del projecte.

En l'acte hi han participat músics, poetes i escriptors d'arreu del territori català, com Núria Esponellà, Eusebi Ayensa o Carles Duarte, entre d'altres.  Així com també, grups de caire popular com els Castellers de Figueres, la Colla Gegantera de Viladamat, els Bastoners de Camallera o la Farandola de l'Escala.

L'acte també ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, qui ha parlat de la necessitat de justícia i el desig de la llibertat.

El músic Jordi Molinas, ha acabat l'acte amb una interpretació solemne de "La Muixeranga", tot un himne dels Països Catalans. 

Finalment, i per completar la jornada, a la Sala d'exposicions itinerant del museu d'arqueologia de Catalunya-Empúries s'hi ha pogut veure l'exposició "La revolta de les urnes 2009-2019". Una mostra d'un centenar de fotografies dels fets de l'1 d'octubre, sobre les manifestacions de rebuig a la repressió de l'estat i el reclam de la llibertat del presos polítics i el dret a l'autodetarminació.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar