Publicitat
Publicitat

Els debats a l'Alfolí porten a Petros Màrkaris

L'escriptor grec Petros Màrkaris serà a l'Escala el proper dijous, 6 de juny, per tal d'intervenir en una nova edició dels Debats a l'Alfolí. El tema central d'aquesta nova edició serà Grècia i la situació dels refugiats.

El drama dels refugiats serà l’eix central de la conferència que oferirà Petros Màrkaris a l’Escala aquest dijous a les vuit de la tarda a l'Alfolí de la sal. Sota el títol La Grècia de Petros Màrkaris i Theo Anguelópulos, en motiu de la trilogia cinematogràfica  de les fronteres de Theo Anguelópulos, que aplega les pel·lícules El pas suspès de la cigonya, La mirada d’Ulisses i L’eternitat i un dia. Guiarà el col·loqui el professor i hel·lenista Eusebi Ayensa, que, paral·lelament, traduirà les paraules de Màrkaris al català.

Aquest acte continuarà el dia següent, divendres 7 de juny, a les set amb la projecció de la pel·lícula L’eternitat i un dia  de l'any 98 i guardonada amb la Palma d’Or al festival de Cannes aquell mateix any, que serà presentada per Pere Alberó, professor de l’Escola de Cinema de Barcelona i un dels més grans especialistes en la filmografia d’aquest cineasta grec. Amb aquesta ocasió, Alberó presentarà unes imatges inèdites de la visita que Anguelópulos realitzà a l’Escala i a les ruïnes d’Empúries l’any 2000. Finalment, ell i Eusebi Ayensa conduiran un breu col·loqui amb el públic assistent. 

Màrkaris ja va ser a l'Escala fa tres anys, participant en una xerrada organitzada dins el festival Portalblau.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar