Publicitat
Publicitat

L'Escala participa a la Setmana de l'acolliment Familiar

La piscina Municipal i la Biblioteca de l'Escala participen de les activitats de la Setmana de l'Acolliment Familar. L'objectiu és la sensibilització  per tal d'incrementar el número de famílies que s'ofereixin a acollir menors que per diversos motius no poden estar amb les seves famílies. A l'Escala només hi ha una família acollidora. Torroella és el municipi que en té més.

Del 3 al 8 de juny, durant tota aquesta setmana, es celebra la Setmana de l'Acolliment Familiar a Catalunya.L'Escala hi participa amb dues activitats.D'una banda,s'ha instal·lat una exposició de fotografies sobre acolliment familiar a la Piscina Municipal, i de l'altra, la biblioteca ha preparat un racó de llibres i contes de l'acolliment.L'objectiu de l'acolliment d'un menor és una mesura  de protecció a la infància que s'activa quan la família del menor no en pot garantir totes les necessitats.L'acolliment és una mesura temporal.L'infant tornarà a la seva família una vegada es restableix a una situació normal.Hi ha cinc tipus d'acolliment depenent de la problemàtica i del que s'ha de treballar.El primer és el d'urgència.El segon tipus d'acolliment és el simple.

Si es necessita més temps per tal que la família del menor recuperi la normalitat es parla de l'acolliment permanent, que es podria allargar fins que el jove té els 18 anys.Altres modalitats d'acollida fan referència a nens amb necessitats especials, grups de germans o majors de 10 anys.Finalment hi ha les famílies col·laboradores, que acullen nens que viuen a centres i que passen caps de setmana o dies amb aquestes famílies.A Catalunya hi ha prop de 900 famílies acollidores, 91 de les quals a les comarques de Girona.

Torroella de Montgrí és el municipi que lidera els acolliment , i a l'Escala només hi ha una família acollidora.El que es demana sobretot és saber escoltar els nens.

La Clara Caballero és mare de tres fills i mare de família d'acollida des de fa 9 anys.Explica que cada nen que ha acollit l'ha enfortit a ella i a la seva família, tot i la duresa d'alguns casos.S'explica que no és el mateix acollir que adoptar, que les famílies que el que volen és tenir un fill , no optin per l'acolliment sinó per l'adopció.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar