Publicitat
Publicitat

Actes previs de l'Aplec de la Sardana

L'Agrupació Avi Xaxu commemora 50 anys d'associacionisme sardanista amb una exposició. Es pot veure fins diumenge, dia gran de l'Aplec de la Sardana, que arriba enguany a la seva 44a edició.

L'any 1969 naixia la secció sardanista del CER com a entitat promotora d'audicions i altres activitats vinculades al món de la sardana. Enguany en fa 50 anys. I l'Agrupació Sardanista Avi Xaxu actual ho ha volgut recordar amb una exposició commemorativa que es pot veure fins diumenge vinent a la sala d'actes municipal. L'exposició recull una cinquantena d'imatges i documents  significatius d'aquest mig segle d'història, explicada a més amb uns plafons divulgatius que posen al dia una prolífica tasca de conservació i impuls de la dansa nacional catalana.

L'exposició es pot visitar els dies de cada dia, en horari de tarda. I dissabte i diumenge en horari de matí i tarda. És el setè any consecutiu que l'Agrupació organitza una exposició en la setmana prèvia a l'Aplec de la Sardana, que arriba enguany a l'edició número 44. Dissabte s'han programat una intensa jornada d'actes previs. Al migdia, a la sala d'actes municipal, concert coral "Del Pirineu a la Mediterrània" amb el Cor Indika més lliurament dels guardons Sardanista de l'Any i Empresa col·laboradora de l'any 2019. A la tarda, a La Platja, danses catalanes i sardanes amb el Grup de Danses La Farandola i la cobla La Principal de Cassà a les cinc. I després, a les set, audició commemorativa i en record a Pere Mercader i Josep Maria Vilà i Saliner, a La Riba, també amb la Principal de Cassà.El dia gran, però, és diumenge. L'aplec s'ubica a Plaça Catalunya. Hi intervindran les cobles Els Rossinyolets, la Principal de l'Escala i la Ciutat de Girona. Dotze sardanes en la sessió del matí, que comença a dos quarts d'onze, i disset a la tarda. L'aplec és, sens dubte, el dia gran del sardanisme al llarg de l'any. Però a l'Escala, l'agrupació local té un repte important en vista al futur: la commemoració del 150è aniversari del naixement del compositor més significatiu de la vila: l'Avi Xaxu.

Per a coordinar els actes de l'Any Xaxu hi ha concrecions com l'edició de la biografia completa de l'autor o l'enregistrament d'obra musical seva, tant sardanes com altres obres. L'any Xaxu transcorrerà de gener de 2020 a gener de 2021.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar