Publicitat
Publicitat

Del 25 al 31 de maig Setmana Sense Fum

L'ABS de L'Escala celebra un any més la Setmana Sense Fum, amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de respirar un ambient lliure de fum i prevenir el consum de tabac entre els joves.

Com cada any l'ABS de l'Escala participa en l'activitat de la Setmana Sense Fum que enguany arriba a la seva vintena edició. El lema per aquest 2019 és Recupera la inspiració i el seu objectiu és sensibilitzar a la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o d'abandonar el consum de tabac i poder gaudir d'un ambient lliure de fum. 

Amb la intenció d’aconseguir la major difusió d’aquesta XX Setmana Sense Fum s’han creat una sèrie d’activitats, dirigides des de l’Àrea Bàsica de Salut  de l'Escala. Durant tota la setmana s'exposaran al CAP dibuixos elaborats pels alumnes de 1er d'ESO de l'institut el Pedró de l'Escala inspirats en el lema d'aquest any. Així mateix durant dos dies s'han preparat les taules informatives amb professionals sanitaris, on es mesuraran els nivells de CO2 amb el carboxímetre, s'intercanviaran cigarretes per pomes de Fruites Núria o globus, es calcularà el cost del tabac al llarg de l'any i s'efectuaran testos per conèixer el nivell de dependència. 

Aquest matí, la taula estava instal·lada a la plaça de les escoles on s'ha rebut la visita de les escoles per conscienciar els joves dels perjudicis del tabac. Molts escalencs també s'han apropat fins a la zona per informar-se de com deixar de fumar i per tenir una idea de la seva dependència. Demà la taula s'instal·larà a la plaça Víctor Català, per treballar amb un públic més adult.

El servei sanitari professional  també informava del nou taller per deixar de fumar previst pel proper mes d'octubre, una activitat per la qual cal inscripcions prèvia al mateix CAP.La Setmana Sense Fum és una iniciativa promoguda pel Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya  i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària. Amb l’objectiu d’involucrar diversos àmbits en una iniciativa comuna i unificar un mateix missatge,en els últims anys  s’han incorporat els col·legis professionals de l'àmbit mèdic així com la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables, societats científiques, associacions contra el càncer, diputacions, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i, enguany, l’ONG No más colillas en el suelo.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar