Publicitat
Publicitat

Intervinguts a L’Escala 200 quilos de peix que no reunia garanties per a la venda

Intervenen 200 quilos de peix que no havia passat per llotja. Els Mossos van actuar a instàncies de la Confraria, que es queixa dels reiterats casos de venda furtiva de peix i de la passivitat de la policia. El peix es transportava al maleter de dos cotxes sense cap mesura de conservació. 

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona, juntament amb inspectors de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, van denunciar el dia 21 de maig dues persones de 49 i 56 anys, de nacionalitat espanyola i francesa respectivament i amb domicili a Roses i Perpinyà, per una infracció greu a la Llei de Pesca i Acció Marítimes.Avisats per fonts de la confraria de pescadors, els agents van realitzar un control de peix fora del recinte de la llotja de l'Escala. Durant aquesta actuació, van aturar dos vehicles que portaven 77 quilos i mig i 114 quilos i mig, respectivament, de peix sense cap documentació que acredités la seva procedència. Al segon conductor també se li va localitzar una bàscula que podria tenir la finalitat de pesar el peix per a la seva venda posterior al detall. Accions com aquesta estan tipificades com a molt greus a la llei de pesca i acció marítimes i poden arribar a suposar multes de fins a 60 mil euros. 

De moment, les actes de denúncia han estat trameses als serveis territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Des de la Confraria de Pescadors es lamenta la mala imatge que genera a la confraria fets com aquests, fruit de la picaresca de certs mariners que amaguen caixes que es treuen de forma fraudulenta sense passar per llotja. També es lamenta que les autoritats no dediquin prou esforç a perseguir aquest tipus d'actuacions que sovintegen sobretot amb l'arribada del bon temps.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar