Publicitat
Publicitat

Lliçó de valors, respecte, cohesió i diversió en el I Rodaesport

El primer Rodaesport omple la platja de riells amb alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de l'Escala i dels centres propers com els de la ZER Tramuntana, Camallera i Bàscara. Una activitat per fomentar l'esport com un hàbit de salut bàsic pel creixement personal. 

L'Escala ha acollit aquesta setmana la primera edició del Rodaesport, una activitat escolar que vol seguir la mateixa dinàmica del Rodajoc però pensat per alumnes de cicle superior. El Rodaesport neix a la Jonquera on actualment ja van per la segona edició, vista la bona acollida per part dels alumnes i mestres dels centres escolars va proposar-se l'Escala com a una nova seu on duu a terme aquesta jornada esportiva. Una activitat on participen alumnes de 5è i 6è de la ZER Tramuntana que inclou Viladamat, Vilamacolum i Ventalló, l'escola de Camallera, la de Bàscara i els dos centres escolars de l'Escala, l'Empúries i l'Esculapi.

Enguany els esports escollits han estat:el Vòlei Platja, l'acrosport, ultimate i el futbol platja. Quatre esports que s'han portat a terme al llarg de la platja de Riells, sota la mirada del petit príncep i amb uns 30 minuts de descans per recuperar energies i afrontar el tram final del matí amb les millors condicions.

El Rodaesport té com a objectius principals fomentar la pràctica esportiva variada entre els nens i nenes de cicle superior. Educar en valors de desenvolupament personal i social com el respecte, la tolerància o el treball en equip i reconèixer la pràctica d’activitat física i esport com un hàbit de salut bàsic pel creixement i el desenvolupament personal. Els responsables de fer complir aquests principis bàsics són els mestres dels centres i els alumnes de 4rt ESO de l'Institut el Pedró, que durant unes hores fan d'àrbitres i responsables dels seus companys. 

L’activitat és possible gràcies al suport i la col·laboració de l’Ajuntament , la Diputació de Girona, l’IES El Pedró i el Consell Esportiu de l’Alt Empordà.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar