Publicitat
Publicitat

Tast a cegues dels Premis Arrels del Vi 2019

La Fira Arrels del Vi de Sant Martí d'Empúries escalfa motors amb el tast a cegues per escollir els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2019. Les categories participants són el millor vi blanc, negre, rosat i vi dolç.

Tot a punt a Sant Martí d'Empúries per la fira vitivinícola més esperada de l'Empordà. Arrels del Vi celebra enguany la seva XII edició el 8 i 9 de juny amb la participació de 28 cellers de la DO Empordà i 1 celler convidat del Rosselló. Arrels del Vi ha escalfat motors amb la celebració, a les ruïnes d'Empúries, del tast a cegues on els sommeliers han escollit els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi, en les categories de millor vi blanc, negre, rosat i dolç. Enguany són 20 els sommeliers qualificats que han avaluat els vins en les tres fases, visual, olfactiva i gustativa. Els tastadors escollits i seguint la dinàmica habitual són de l'Escala, tot i que aquest any com a novetat, n'hi ha procedents de la província de Girona i de Barcelona. La presentació dels vins guanyadors es farà el 5 de juny, i tots ells es podran tastar durant la fira. La DO Empordà ha tancat un any rècord amb gairebé 6 milions d'ampolles venudes. Un any en què s'han rebut un gran nombre de reconeixements que han consagrat la DO Empordà en un mercat tan competitiu com és el del vi. El director del tast, Rafel Sabadí, s'ha mostrat orgullós per la feina realitzada durant tots aquests anys pels cellers empordanesos. 

  

Un èxit per els elaboradors empordanesos però també per la fira. Tess Oriol, organitzadora des de TOCK Projects, s'ha mostrat contenta per la situació actual de la DO Empordà i per la consolidació de la fira, que en l'edició d'enguany presenta algunes novetats. N'ha parlat Tess Oriol.

 

Entre les activitats que ofereix la fira també n'hi ha per als més petits com un taller per dibuixar i pintar amb vi i també s'organitzen visites guiades a les ruïnes d'Empúries amb un tast de "Mulsum", un vi amb elaboració d'origen romà.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar