Publicitat
Publicitat

Presenten la Càtedra Víctor Català

Presenten la Càtedra Víctor Català d'estudis sobre el modernisme a l'Escala. La directora serà Margarida Casacuberta i la iniciativa sorgeix d'un conveni entre la Universitat de Girona i l'Ajuntament.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, i el rector de la Universitat de Girona, Joaquim Salvi , signen el conveni de col·laboració per donar el tret de sortida a la creació de la Càtedra Víctor Català d'estudis sobre el modernisme. L'acte va celebrar-se ahir a la tarda a l'Alfolí de la sal amb l'assistència de la directora de la Càtedra, Margarida Casacuberta, el catedràtic en història de l'art especialitzat en patrimoni cultural i museologia Eduard Carbnoell, el rector de l'unversitat  Joaquim Savli, l'alcalde de l'Escala i familiars de l'escriptora. Sens dubte un dia històric pel poble de l'Escala.

La càtedra tindrà com objectius l'estudi, la conservació, el foment de la recerca i la divulgació del llegat de Víctor Català.

Per la udg la càtedra Víctor Català és una fita i un orgull. Se suma a la trentena de càtedres de la universitat repartides en diferents punts de les comarques gironines

Així, es preveu fomentar accions, organitzar jornades i editar publicacions, entre d'altres. Aquest conveni de col·laboració té una durada de quatre anys tot i que podrà prorrogar-se.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar