Publicitat
Publicitat

La tramuntana obliga a suspendre la Marató d'Empúries

La Tramuntana obliga a suspendre la prova dels 42 quilòmetres de la Marató d'Empúries, que es podria celebrar el proper mes d'octubre. Sí que es van disputar la Mitja Marató i els 10 Kms. Dissabte es van poder córrer les curses infantils i els 5 quilòmetres.

Una forta tramuntana va fer la guitza i va obligar a suspendre la setzena edició de la Marató d'Empúries, que s'havia de disputar aquest diumenge.Per seguretat dels corredors es va acabar suspenent la prova dels 42 quilòmetres, ja que en alguns punts el vent els anava de cara o de costat i era fàcil que els fes caure.Als corredors inscrits a la Marató se'ls va convidar a participar a la mitja Marató o als 10 quilòmetres, que sí es van córrer.El guanyador de la Mitja Marató va ser Hamid Kabouri del Club Atletisme Lloret-La Selva, amb un temps de 1h14'46''.Als 10 Km guanyava l'actual campió de Catalunya Xavi Tomasa, que milita al Calatayud,  que hi dedicava 34'32''.Tots dos parlaven de la duresa de la prova.El dones, a la mitja Marató s'imposava Carme Martín del club A4 i en els 10 quilòmetres  Anna Subirana del Palafrugell.El primer escalenc classificat a la mitja va ser Marcel Bueno.La zona de premis, normalment plena a vessar de participants i acompanyants, estava totalment buida.Des de l'organització, i degut a que la prova és puntuable pel Campionat de Catalunya, es vol proposar celebrar la Marató el proper mes d'octubre.En el total de proves que es celebren durant el cap de setmana de la Marató Empúries hi van participar un total de 1546 corredors.Dissabte, ja prèvia habitual, es feien les curses infantils i la cursa de 5 quilòmetres.Les curses infantils es repartien per edats.Paula Boada i Ibai Mateos van guanyar la cursa dels 3 i 4 anys.Mar Nadal i David Ballesta quedaven primera a la dels 5 i 6 anys.E 7 i 8 anys , els guanyadors eren Queralt Rotllent i Pol Nadal.Pel que fa als joves de 9 i 10 anys, quedavens primers Ayan López i Adrià Berberí, i finalment en la cursa dels 11 i 12 anys, guanyaven Júlia Català i Dídac Trullons.En la cursa dels 5 quilòmetres els guanyadors eren Jordi Rabionet i Susanna Cabratosa.Les proves de dissabte es van disputar per primera vegada amb sortida i arribada a La Punta.