Publicitat
Publicitat

24è Triumvirat Mediterrani marcat per la tramuntana

La tramuntana ha estat la protagonista principal del vint-i-quatrè Triumvirat Mediterrani. Dissabte es van poder realitzar tots els actes, però diumenge es van suspendre els actes.

El dissabte va bufar tramuntaneta. Era l'avantsala de la forta ventada que entraria la matinada de diumenge. I, tot i ser incòmoda per als visitants, es van poder celebrar tots els actes programats. Sobretot les visites guiades, els tallers i espectacles que es feien a Empúries. Entre ells la novetat principal d'enguany, el taller de recreació termal "Spa a la romana", a càrrec del col·lectiu Kuanum. 

Durant tot el dissabte es van superar les 1500 visites al conjunt arqueològic emporità. Podien seguir, a banda d'aquest taller d'spa, les visites guiades romanes amb els personatges ja clàssics de Iulia Domitia o Caius Aemilius, activitats per a infants com el taller de criatures mitològiques o l'Odissea per a menuts, o el Ludi Puerorum. També tenia molt de seguiment els tallers d'oficis i artesans romans que van fer parada a l'Àgora grega. I també va sorprendre a tots els qui van participar-hi la visitua Empúries Virtual, un autèntic viatge al passat a través d'ulleres i tauletes de realitat virtual. Des del Museu d'Empúries, tot i la tramuntana, es feia un balanç ben positiu del triumvirat.

A l'Escala, dissabte es van poder fer les activitats programades: mercat, demostració d'artesans, lluita de gladiadors, cercavila i espectacle de foc. Sí que es van haver de traslladar les parades de la Riba cap al carrer del Port, buscant un entorn més arrecerat de la tramuntana, però en última instància, es podia dur a terme l'activitat. No així el diumenge que, tot i que inicialment es va muntar parada, al cap de poca estona els paradistes van decidir plegar veles perquè la tramuntana bufava amb molta força.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar