Publicitat
Publicitat

Publicació provisional de llistes electorals

Les candidatures que concorreran a les eleccions municipals a l'Escala podrien ser set i no pas vuit. A la publicació provisional de llistes al BOP d'ahir no hi constava la d'Alternativa per l'Escala que per motius no confirmats no hauria entrat la documentació degudament.

Dilluns passat es va cloure el termini per a la presentació de candidatures per concórrer a les eleccions municipals del 26 de maig vinent. Posteriorment, el BOP ha publicat el llistat provisional de totes les candidatures presentades. I la sorpresa ha saltat quan al municipi de l'Escala en consten un total de set i no pas vuit com semblava que havia de ser. Al llistat provisional no hi ha aparegut la candidatura Alternativa per l'Escala, que encapçala Eva Maria Trias. Fonts de la junta electoral de zona de Girona han apuntat que no els consta que s'hagués entrat cap candidatura amb aquest nom.La notícia ha caigut com una gerra d'aigua freda en el sí de la candidatura. L'alcaldable Eva Maria Trias no ha concretat avui el perquè de la no publicació, però deixant constància que ahir, a última hora vanvarem entrar un escrit ahir a ultima hora del matí al jutjat, i ens varen dir que ho farien arribar a la JEZ

En tot cas, el llistat provisional és això: provisional. Fins dilluns vinent no es pot donar per ferm el que ha publicat aquest BOP. Dilluns el que es publicarà és la proclamació ja oficial de candidatures.De moment, doncs, son set de provisionals.Per ordre de publicació, la primera és la de "Nosotros, partido de la Regeneración Social" encapçalada pel fins ara regidor del Partit Popular Joan Ball-llosera. És una candidatura on hi consten en els primers llocs, després de Ball-llosera els noms de Javier Fontecha, Maria Dolores Parera i Francisco Javier Costa.La segona candidatura presentada és la de la CUP - Candidatura d'Unitat Popular - Alternativa Municipalista, que encapçala Joan Sentís (que fa quatre anys havia estat número 3 de la candidatura Escons en Blanc, i al qual segueixen Eva Marín, Lluís Ciprés i Maria Grazzia Broggini.La tercera candidatura és l'anomenada "Candidatura de Progrés - CP", la que succeeix la que fins ara havia estat del PSC i que encapçala Víctor Puga, actual alcalde. Als primers llocs l'acompanyen Josep Bofill en el número 2, Marta Rodeja en el 3 i com a nova incorporació, Maite Cortés en el quatre.L'única candidatura que es presenta amb les mateixes sigles que ara fa quatre anys és la d'Esquerra Republicana de Catalunya. Ara encapçalada per Etna Estrems i acompanyada en els primers llocs per Fede Guirado, Cati Ribera i Albert Llach.La cinquena candidatura publicada és la d'En Comú l'Escala, hereva de la que fa quatre anys encara s'anomenava Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa. El cap de llista Albert Pons està acompanyat en els primers llocs de Rosa Méndez, Eduard Pons i Laila Touati.Segueix, com a candidatura número 6 la de Junts per Catalunya - l'Escala, hereva del que fa quatre anys era Convergència i Unió. El qui fa quatre anys anava de número cinc i ha acabat exercint de portaveu al primer grup de l'oposició, Robert Bosch és el seu alcaldable. I el segueixen Vishal Shahani, Roser Díaz i Maria Elena Artiz.La setena i última candidatura publicada en el llistat provisional és la de Gent de l'Escala - Independents de Catalunya, encapçalada pel fins ara regidor no adscrit Carles Carlà. El segueixen el qui fou cap de llista d'ERC fa quatre anys, Xavier Ballesta, Maria Carme Pagès i Mònica Corominas.

Aquests son els principals candidats de les candidatures publicades en el llistat provisional. Son llistes sotmeses a rectificacions, esmenes o correccions. Fetes les correccions oportunes, dilluns vinent el Butlletí Oficial de la Província publicarà la proclamació ja oficial de candidats i candidatures.De moment, amb la sorpresa de l'absència de la candidatura d'Alternativa per l'Escala.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar