Publicitat
Publicitat

L'ABS posa en marxa el programa Pacient Expert

L'ABS de l'Escala posa en marxa el programa Pacient Expert Catalunya. Un progarma consistent en crear un grup d'usuaris afectats d'una mateixa malaltia crònica guiat per la figura del "pacient expert", en aquest cas el taller es destina als pacients que prenen Sintrom.

Aquest matí s'ha dut a terme la primera de les nou sessions de què constarà el primer programa Pacient Expert que es fa a l'Escala. Hi han participat una quinzena de pacients que prenen Sintrom, el medicament anticoagulant de la sang més extès a dia d'avui per evitar trombosis i ictus. El programa consisteix en crear un grup d'usuaris afetats d'una mateixa malaltia crònica que és guiat per laf igura del que s'anomena "pacient expert".

El Programa Pacient Expert Catalunya és una iniciativa multidisciplinària basada en la col·laboració entre pacients i professionals sanitaris i en el treball d’equip. Qui pren el protagonisme és el pacient expert, que els professionals de salut escullen d’entre el grup d’usuaris afectats d’una determina malaltia crònica a partir de les seves capacitats de voluntarietat, autocura, empatia i comunicació. La seva formació inicial la realitzen els mateixos professionals de l’Equip d’Atenció Primària, que després actuaran com a observadors en les sessions de treball per garantir que es compleixen les normes de funcionament i per oferir suport si és necessari. El pacient expert d'aquest programa serà Ramon Ministral, que fa anys que pren Sintrom.

La posada en comú permet als membres del grup aprendre dels altres, disminuir el sentiment de soledat, afrontar experiències difícils i promoure canvis d’hàbits que millorin la seva qualitat de vida. Està basat en experiències desenvolupades en altres països, com Gran Bretanya, que han generat evidència científica sobre els seus efectes positius per a la salut.

{Anna Montforte - 04}}

Aquest programa consta de 9 sessions d'una hora i mitja que tindran lloc els dimecres al matí. Inclouen una part teòrica i una de pràctica i el nombre de participants es limita a 10-12, que només hi poden acudir per recomanació directa del metge de família. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar