Publicitat
Publicitat

Presentació de la Marató d'Empuries

Aquest matí s'ha presentat la 16ena edició de la Marató d'Empúries. Les principals novetats seran que les curses infantils que es fan dissabte a la tarda tindran el centre neuràlgic a la zona de la Punta i que el periodista de TV3, Xavier Bonastre, presentarà el seu llibre "100 històries del correr" a l'Alfolí de la Sal.

La Marató d'Empúries arribarà enguany a la setzena edició. La presentació d'un dels esdeveniments esportius més multitudinaris s'ha presentat aquest matí al Museu d'Arqueologia de Catalunya Empúries, una prova que es disputarà diumenge 5 de maig. Inicialment, s'havia previst per aquest diumeng però la coincidència amb la jornada electoral va fer que es decidís postposar-la una setmana més tard. 

Com ja és tradició, la prova tindrà tres recorreguts: la Marató, la Mitja Marató i la cursa dels 10 quilòmetres. Els tres circuits tindran com a punt de sortida i arribada al Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries. Per segon curs seguit també hi haurà el campionat minimalista i descalcista per a cadascuna d'aquestes proves. 

El dia abans, dissabte a la tarda, se celebra la Marató Infantil, que enguany arriba a la sisena edició, i la segona cursa del 5 quilòmetres que serveix d'entrenament pel dia següent. Un dels canvis és que les curses infantils no seran al museu. Els corredors aquesta vegada sortiran des del centre de l'Escala, a la zona de la Punta. Una altra novetat serà que el corredor i periodista de TV3, Xavier Bonastre, presentarà el mateix dissabte el seu llibre "100 històries del córrer", a l'Alfolí de la Sal.

També dissabte es farà la Fira del Corredor, coincidint amb la recollida de dorsals i dels obsequis que dona l'organització als participants. Aquesta, es fa el pavelló municipal d'esports i compta amb diferents botigues que ofereixen els seus productes i roba esportiva. Esdeveniments com la Marató i el Triumvirat fan de l'Escala un referent esportiu i cultural. 

Com en les anteriors edicions, les inscripcions a totes les proves de la Marató d'Empúries tenen un component solidari i un euro de cada inscripció es dedica a una entitat, que en aquest cas serà l'Associació Contra el Càncer. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar