Publicitat
Publicitat

Presentació del llibre Història mundial de Catalunya

El MAC Empúries va acollir la presentació de llibre 'Història mundial de Catalunya' d'edicions 62,  un viatge de 124 capítols i 99 autors on s'explica el passat dels catalans des dels primers homínids fins a la proclamació de la República el 27 d'octubre de 2017.

La sala d'exposicions temporals del MAC Empúries, va acollir el cap de setmana la presentació del llibre 'Història mundial de Catalunya' amb la presència de Borja de Riquer historiador i coordinador del llibre, el polític i historiador Joaquim Nadal , l'epigrafista i arqueòloga Isabel Rodà i  el també arqueòleg Josep Maria Nolla. Es tracta d’un llibre de 124 capítols que s’aproxima als principals fets històrics del país ordenats cronològicament des de diverses vessants amb l’objectiu d’oferir una visió novedosa. Un llibre que feia falta després de l'arribada a les llibreries de l'excel·lent ‘Història mundial de França’ i 'Història mundial d'Espany'.

{{ tall -- Joaquim Nadal historiador }}

La tria és Catalunya endins i Catalunya enfora, fets universals que han tingut el seu impacte concret al país.

{{ tall Borja de Riquer Coordinador llibre }}

Una selecció de 124 episodis significatius del passat, de personatges, fets i descobertes que mostren l'itinerari històric de Catalunya. El llibre aplega un total de 99 especialistes per explicar de manera senzilla fets molt importants. Un encàrrec que com explica l'arqueòleg Josep Maria Nolla no va ser fàcil. 

Borja de Riquer tenia molt clar l'objectiu del llibre, arribar al gran públic. 

El volum reflecteix, la realitat social, econòmica, cultural i política de Catalunya a través de les batalles, ocupacions violentes, migracions i revoltes socials, que es contraposen a moments de prosperitat, vitalitat social, dinamisme econòmic i cultural. Hi ha episodis coneguts com el moviment de la Solidaritat Catalana el 1907 o el 0-5 al Bernabéu del 1974. Però també n'hi ha d'altres d'ignorats fins ara, o poc historiats, com el poder de les comtesses el segle XIV,  l'arribada d'indis a Barcelona, acompanyant Cristòfol Colom en la seva tornada d'Amèrica o les formes de divorci existents a finals del segle XVIII. Un llibre que recull moltes novetats.

El primer capítol  explica la troballa del primer homínid català a una cova de l’Aragó, i culmina el 27 d’octubre, amb la “singular” declaració d’independència. Enmig, s’hi recullen efemèrides diverses com l’últim concert de Raimon, moments de la Guerra Civil, el Bulli i grans personalitats com Gaudí o Tarradellas. 

És una obra àgil, senzilla i entenedora que ajuda a comprendre el passat, el present i el futur del nostre país en relació amb el món.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar