Publicitat
Publicitat

Més de 30 activitats per Setmana Santa a l'Escala

L'Escala programa més de 30 activitats per als dies festius de Setmana Santa. Visites guiades, Via Crucis, espectacle Solitud, música i Aplec de Cinclaus. I enguany, tot plegat enllaça amb Sant Jordi.

Per Setmana Santa tot allò que gira entorn el sector turístic s'activa i engega màquines, a mode d'avantsala de la gran temporada d'estiu. Son pocs dies, però molt intensos a tots els nivells. Si el temps hi acompanya, encara més. Enguany, de divendres a dilluns, de la setmana entrant se succeiran fins a una trentena d'activitats per a tots els públics. La vessant de les rutes i les visites guiades ofereixen un ventall important de propostes per a descobrir i conèixer bé l'Escala i la seva història. Però també hi ha música, teatre i l'Aplec de Cinclaus. 

De rutes i visites guiades se'n programen al Museu de l'Anxova i Alfolí, al MAC-Empúries i al MARAM. Des del Museu de l'Anxova i de la Sal i l'Alfolí de la Sal se n'ofereixen per conèixer Víctor Català, el Barri Vell i la Casa de Pescadors o el camí de ronda i els antics búnquers militars. Al MAC-Empúries, des de la visita romana al taller d'arqueologia, passant per l'oportunitat de conèixer com era Empúries amb una experiència 3D. I al Maram - Centre d'Interpretació del Peix, hi ha les visites al port, a la subhasta del peix amb esmorzar o tallers mariners. Pel que fa a espectacles, Divendres Sant es torna a representar el Via Crucis Vivent, amb inici a la plaça de l'Església i final a la Mar d'en Manassa, amb la crucifixió ran de mar. A l'Alfolí, aquesta Setmana Santa hi ha una nova oportunitat de veure l'espectacle "Solitud 360º", que es va estrenar per la Vila del Llibre. Del 19 al 22 d'abril hi haurà diverses sessions, amb un número d'entrades limitades, que ja es poden comprar a través del web de http://www.viladelllibre.cat/entradesPel que fa a la música, el dissabte 20 d'abril hi ha el primer concert del festival Ítaca a l'Alt Empordà. Es tracta d'una nit plena de música, amb Zoo, Lágrimas de Sangre, Suu i sessió Flaixback amb Carles Pérez. L'endemà, el dia 21 d'abril, s'inicia un nou cicle dels Clàssics l'Escala Empúries, amb un recital de piano a càrrec d'Adolf Pla.Si el temps hi acompanya, a més, l'afluència de turistes ran de platja i les zones més comercials fan que l'apariència sigui d'autèntic estiu avançat.

La setmana santa s'acaba amb l'Aplec de Cinc Claus, el dilluns de Pasqua, amb el tradicional concurs d'arrossos. Festa per a la qual l'àrea de cultura ha avisat a aquelles colles interessades a anar-hi que fora bo comunicar-ho per a una bona gestió del lloguer de taules i cadires.I aquest any, la Setmana Santa s'encadena amb la celebració de la diada de Sant Jordi, amb les tradicionals parades de llibres i roses a la Platja, entre d'altres activitats.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar