Publicitat
Publicitat

Mirant al meu voltant tible i sardanes

L'agrupació sardanista avi Xaxu continua amb les seves activitats culturals per celebrar el 50è aniversari, aquest cap de setmana el compositor Xavier Piñol va oferir una xerrada tot presentant el seu Cd  'Mirant al meu voltant: tible i sardanes'.



La sala del CER va acollir una nova activitat del 50è aniversari de l'agrupació sardanista avi xaxu, aquest mes l'activitat escollida va ser una conferència i presentació del disc 'Mirant al meu voltant: tible i sardanes' del compositor i intèrpret de tible Xavier Piñol. A la sessió, Piñol va parlar sobre la sardana i la composició per a cobla, així com del tible, que és l'instrument del qual n'és intèrpret, i sobre la situació que viu actualment la sardana a Catalunya. Com ja és habitual a les seves conferències, Xavier Piñol, combinava les explicacions amb petits fragments musicals i mostrava el seu intens treball per promocionar el tible i mostrar la seva sonoritat arreu del món.

A 'Mirant al meu voltant: tible i sardanes' i trobem per una banda, títols de sardanes de compositors clàssics, simfònics i populars, que mostren la versatilitat i la força del tible dins la cobla. D'altra banda, hi ha un recull de sardanes del mateix Xavi Piñol, fruit de la seva activitat compositora iniciada l'any 2002. Una xerrada que va agradar a l'agrupació i també al públic assistent. 

Les activitats continuaran al llarg de l'any, incrementant-se durant l'estiu i seguint la línia normal a la tardor tot per poder lligar el 50è aniversari amb l'any Xaxu el proper 2020.

{{ tall tall }}

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar