Publicitat
Publicitat

Cinc anys de l'aula a la taula

Les cinquenes jornades 'De l'aula a la taula' es porten a terme al llarg d'aquest mes de març al MARAM, una activitat que vol apropar el peix blau als joves.  Un taller per alumnes de 3er d'ESO de l'Institut el Pedró de l'Escala, dividit en dues parts: una  teòrica i una pràctica .

El Maram apropa per cinquè any consecutiu el projecte 'De l'aula a la taula' a joves alumnes de secundària de l'Escala, un taller per generar bons hàbits alimentaris i introduir el peix com aliment habitual. Al llarg d'aquest mes de març s'han fet un total de quatre jornades amb una primera part teòrica guiada per una especialista en dietètica i nutrició de NutriGir, qui explica els joves la importància de dur una dieta equilibrada i sana. La segona part, correspon al taller de cuina dirigit per Biel Gavaldà on els joves aprenen tècniques de conservació i cocció del peix. 

Durant el taller el nois i noies de tercer d'ESO elaboren diferents receptes, uns grups els toquen les més tradicionals i altres tenen propostes més innovadores. Una bona combinació per observar les diferents maneres de treballar i descobrir nous sabors.

Amb aquestes propostes gastronòmiques s'espera apropar el consum de peix als joves. 

El peix és un producte molt saludable, amb moltes proteïnes i vitamines.Un dels problemes que es troben les famílies és la dificultat d'introduir-lo a la dieta familiar. Els joves saben la importància de consumir peix diversos cops a la setmana i tots acaben satisfets amb els consells i  el taller  de cuina de l'aula a la taula. 

A més d'aprendre a cuinar el peix, les jornades s'aprofiten per ensenyar bons hàbits a la cuina, amb coses tant senzilles com saber agafar un ganivet per no tallar-se. La prohibició moltes vegades per part dels adults, també fa que els joves cada cop els costi més entrar a la cuina i optin per menjar preparat. 

 

Aquestes jornades compten amb el suport de Dipsalut, l'Ajuntament de l'Escala , la Confraria de Pescadors i el Maram

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar