Publicitat
Publicitat

El ple inicia al licitació d'una planta potabilitzadora.

El Ple de l'ajuntament de l'Escala ha posat en licitació el projecte d'una planta potabilitzadora, un equipament que va lligat al nou contracta d'abastament d'aigua potable. També es renova el contracte d'escombraries i recollida selectiva. Va ser una sessió plenària en la que també es va donar compte de la liquidació del pressupost de 2018, amb 6 milions d'euros de superàvit.

Ahir al vespre es va celebrar el ple municipal de l'ajuntament de l'Escala co9rresponent al mes de març, una sessió plenària amb 15 punts a l'ordre del dia.Entre el contingut es donava compte de la Liquidació del Pressupost de 2018, amb un romanent de tresoreria de 5,2 milions d'euros , que puja a 6 milions si s'hi sumen els patronats.L'oposició considera que és una xifra de superàvit massa gran i que s'hauria d'aprofitar per baixar impostos. L'equip de govern creu que l'oposició dient això fa trampes.

En la gestió del pressupost hi ha tingut des de fa molts anys la interventora fins a 31 de desembre Joana Fernández, que va rebre la felicitació i agraïment de tot el ple.

El Ple municipal de l'Escala ha donat el vist i plau a la licitació del serveis de recollida d'escombraries i neteja viària pels propers 5 anys, una data que coincideix amb el final de l'amortització de la planta de tractament de residus instal·lada al polígon industrial.Respecte el contracte actual hi ha millores importants en el servei i la maquinària.El contracte porta afegida una variable del 20 per cent que en casos especials, i regulat per una comissió de seguiment,  ha de servir per ampliar el que marquen les bases.

Amés del contracte d'escombraries es va licaitar el servei de subministrament d'aigua potable, en aquest cas per un període d'un any més un altre de pròrroga si és necessari.El motiu d'aquest curta durada és que es fa coincidir  amb la posta en marxa de l'estació potabilitzadora d'aigua, el projecte de la qual, valoat en 70mil euros també es va licitar.

Tant Esquerra Republicana com els regidors no adscrits apostaven més per la municipalització dels serveis i el Partit Popular es quexava de manca d'informació per decidir el seu vot.El ple, entre d'altres, també va aprovar la venda de la xarxa municipal de cable per un valor d'un milió 700mil euros. L'empresa Prisco Electrònica, en ser concessionària fins ara, té 20 dies per adquirir-la, sinó ho poden fer altres empreses.També s'aprovava iniciar els tràmits per tal que la Festa de la Sal sigui inclosa com a Patrimoni Immaterial per la Unesco.Ja als precs i preguntes  Esquerra republicana considerava un ridícul el punt lila instal·lat durant el carnaval i els regidors no adscrits trencaven la confiança en el govern per no complir el que es va dir en habitatge social.

Amb tot, l'alcalde Víctor Puga valora en positiu el ple pel contingut de gran calat que s'ha aprovat amb el suport de la majoria de regidors.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar