Publicitat
Publicitat

Ser dona en el món clàssic

El MAC Empúries programa per primera vegada una activitat dins la setmana de la dona, una iniciativa per donar visibilitat i valorar el paper de les dones durant l'antiguitat clàssica. Una visita molt ben acollida per part del públic que promet continuïtat.

Massa sovint la dona és la gran oblidada de la història i les referències sobre ella en els textos clàssics són escasses. És per aquest motiu, que el MAC Empúries s'ha sumat a la iniciativa de programar una activitat dins la Setmana de la Dona. Tot i semblar curiós, aquesta és la primera vegada que el jaciment d'Empúries participa en els actes del Dia de la Dona.

L'activitat va comptar amb una cinquantena de participants de totes les edats, que van poder gaudir de dues activitats en una. Doncs van gaudir de la visita guiada habitual dels diumenges on s'expliquen els punts més destacats de la ciutat grega i romana d'Empúries, amb l'afegitó de complementar la visita posant en relleu la figura de la dona, donant visibilitat a les seves accions. Es va destacar per exemple la seva figura en àmbits com la religió, els estudis, la societat o l'esport. Val a dir que no ha estat una feina fàcil doncs buscar detalls del dia a dia de la dona en el món clàssic ha estat complicat, bàsicament perquè hi ha molt pocs textos o referents històrics que parlin de les dones. Trobant quelcom de les dones d'un nivell econòmic alt i deixant en l'oblit la resta.  

 

Un fet que també trobem actualment en els llibres escolars, on quan és parlar de la dona durant l'antiguitat clàssica són molt pocs els referents femenins.

Vista la bona acollida, probablement el MAC Empúries consolidi cada any una activitat per a commemorar el Dia internacional de la dona.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar