Publicitat
Publicitat

Rosa Ros explica interioritats de El Fotógrafo de Mathausen

Anècdotes del rodatge de El Fotógrafo de Mathausen i de l'ofici de direcció artística amb Rosa Ros i Carolina Rosich van centrar l'acte de divendres a l'Alfolí de la Sal. Rosa Ros es va explaiar en detalls de la pel·lícula amb la que va guanyar el premi Gaudí. I va apuntar algunes de les grans localitzacions que podria haver-hi a l'Escala.

El paper de la dona al món del cinema i el cas particular de l'escalenca Rosa Ros, guanyadora del premi Gaudí per a la millor direcció artística pel seu treball en la pel·lícula El Fotógrafo de Mathausen van protagonitzar l'acte programat per l'Ajuntament el Dia internacional de la Dona. Va ser un acte distès, on Rosa Ros més que donar una conferència, era entrevistada per la periodista cultural Carolina Rosich. Va parlar del seu ofici, del seu amor pel cinema i com s'hi va vincular, de les feines que hi ha fet i què fa una directora artística:

Bona part de l'acte es va centrar en explicar la seva experiència a la pel·lícula amb la qual ha guanyat el Gaudí, "El Fotógrafo de Mathausen", dels principals reptes que ha hagut de superar i de les anècdotes que hi ha viscut. Una d'elles, per exemple, les dificultats per a reconstruir la porta d'accés principal al camp d'extermini.

La pel·lícula va ser rodada en bona part en exteriors localitzats a Hongria, si bé també es va treballar molt a Catalunya, Terrassa especialment. Una de les anècdotes que va explicar va ser com va arribar a costar de localitzar un exterior que podés fer les funcions de la mítica "escala de la mort". La Rosa va estar-se més d'una setmana buscant localitzacions per Hongria; un gran localitzador com Jaume Jornada va estar dies buscant-ne també per l'Aragó. S'acostava la data de rodatge i no la trobaven. Fins que van descobrir que la solució era ben a prop de casa:

Rosa Ros va parlar d'ella mateixa i de la passió que sent per casa seva: l'Escala. I la periodista Carolina Rosich li va servir en safata una pregunta perquè localitzés un bon escenari de pel·lícula a l'Escala:

L'entrevista va ser enregistrada íntegrament i s'emetrà properament per Canal 10 Empordà.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar