Publicitat
Publicitat

ERC proposa la creació de la regidoria de dona i igualtat

ERC proposa la creació d'una regidoria de dona i igualtat per aplicar polítiques d'igualtat de gènere i per visibilitzar la feina i el talent de les dones. Entre les mesures proposades, reivindica la figura femenina de Caterina Albert, per sobre del seu pseudònim masculí Víctor Català.

L'equip d'ERC a l'Escala ha explicat, coincidint amb el dia internacional de la dona, les propostes en matèria de dona i igualtat, que passen per posar la visió femenina sobre la taula en totes les decisions del consistori. Es tractaria de feminitzar aspectes tant diferents com l'urbanisme, l'oci, la cultura, la fiscalitat, la seguretat, l'educació o la mobilitat... Per a fer-ho possible proposen, en primer lloc, la creació d'una nova regidoria de dona i igualtat.

A través d'aquesta regidoria s'impulsarien les diferents accions que girarien totes elles entorn l'objectiu de visibilitzar la feina i el talent de les dones i garantir un funcionament de l'administració escalenca que sempre tingui en compte la vessant femenina de qualsevol de les àrees de govern. Entre les accions proposades hi ha la feminització de l'espai públic, tot revisant noms de carrers, places i equipaments públics i donant prioritat a noms femenins en nous espais públics. Reivindiquen, en aquest sentit, la figura femenina de Caterina Albert.

Per a ERC cal crear un punt Lila de quilòmetre zero, cal obrir espais de debat i visibilització d'xperiències professionals de dones en mons d'homes, cal potenciar polítiques de conciliació laboral i familiar i cal estructurar una línia d'ajuda a les dones emprenedores. Tot plegat per fer aflorar el talent femení avui en dia eclipsat pel talent masculí.

Etna Estrems, regidora i candidata a l'alcaldia va ser acompanyada a la presentació per alguns membres de l'equip de treball d'ERC i per la presidenta d'aquesta formació a l'Alt Empordà, Agnès Fàbregas. Fàbregas va reivindicar el compromís d'ERC per arribar a la igualtat real entre dones i homes.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar