Publicitat
Publicitat

Resultats segon pressupost participatiu

Millores en les voreres de Riells de Dalt i la restauració de la plaça Víctor Català son els dos projectes més votats del pressupost participatiu de l'Escala. En total es podran executar onze de les setze propostes que es podien votar. La suma total que l'Ajuntament hi destinarà és de 400 mil euros.

Un total de 387 persones, un 4% del cens de majors de 16 anys empadronats a l'Escala, ha participat en el segon exercici de pressupost participatiu promogut per l'Ajuntament. Un exercici de nova governança en el qual la ciutadania ha pogut participar-hi en totes les etapes del procés. Primer, el de proposar projectes; després, debatre'ls i finalment votar quins compten amb més suports.

Les voreres del barri de Riells de Dalt ha sigut el projecte més votat, amb 145 vots. En aquesta zona hi ha voreres molt deteriorades i punts on ni tant sols n'hi ha. La proposta feia referència als carrers Estepa Negra, de l'Om, Roure, Oliveres i avinguda Mallols. L'actuació es durà a terme en aquells carrers de la zona delimitada que els tècnics considerin més prioritaris, fins a esgotar els 100 mil euros de topall per proposta que tenen aquests pressupostos participatius.En total s'han acabat seleccionant onze dels setze projectes que es podien votar.

La segona proposta més votada ha estat la restauració de la plaça Víctor Català, mitjantçant diverses intervencions, amb un total de 135 vots rebuts. La intervenció tindrà un cost total de 75 mil euros. En tercer lloc, amb 112 vots rebuts, ha quedat el projecte de col·locació d'una passarel·la a La Platja que permeti l'accés a l'aigua a persones amb mobilitat reduïda. Projecte que té un cost de 8700 euros.Aquest ha estat el segon exercici de pressupost participatiu que es fa a l'Escala. Des de l'Ajuntament se'n fa un balanç molt positiu:

Fins arribar a un total d'onze, els altres projectes que s'executaran seran la instal·lació d'unes graderies retràctils per a un total de 163 espectadors a la Sala polivalent (109 vots - 85.000€); millores al carrer Mallols per a vianants i ciclistes (105 vots - 100 mil euros); la instal·lació de wi-fi en els equipaments municipals (97 vots - 6000€); l'establiment d'un recorregut alternatiu al carrer de Gràcia per a bicicletes (81 vots - 6000€); l'enjardinament de la plaça Víctor Català (76 vots - 4.500€); l'ampliació de places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda a zones properes a les platges (64 vots - 1.000€); la clarificació d'usos per a vianants i ciclistes al passeig, ronda del Pedró i accés a Empúries (55 vots - 10.000€) i la instal·lació de senyalètica per a milllorar el civisme, especialment per conscienciar els propietaris de gossos de la necessitat de recollir els excrements (53 vots - 3.500€).El procés d'aquest segon procés participatiu va engegar l'any passat, quan es van recollir un total de 153 propostes que van fer els veïns. Després es va fer un taller públic deliberatiu en què, altre cop, van ser els veïns els qui van prioritzar les 16 propostes que finalment han passat a votació. Tot el procés ha estat avalat pel Síndic de Greuges municipal, Carles Cervantes, que ha volgut fer un agraïment públic a tothom qui hi ha participant, tant els ciutadans que han presentat propostes, han deliberat i han votat, com als tècnics municipals que han hagut de fer un esforç per comptabilitzar el pressupost de cada proposta.

Els vots obtinguts per cadascuna de les propostes es pot consultar al web participacio.lescala.cat

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar