Publicitat
Publicitat

Presentació del llibre "En Pep, el nen que somiava sardanes"

L'Agrupació Sardanista Avi Xaxu de l'Escala compleix enguany cinquanta anys. I per a celebrar-ho preveu organitzar almenys un acte al mes durant tot 2019. El primer, la presentació d'un recull de contes infantils originals de la figuerenca Montse Segura. Es va presentar dissabte al CER.

"En Pep, el nen que somiava sardanes" és el títol d'un recull de quatre contes editat pel Foment de la Sardana Pep Ventura, amb el suport de l'Ajuntament de Figueres i escrit per Montse Segura. La idea del llibre va sorgir paral·lelament a la celebració de Figueres Capital de la Sardana, que es va celebrar el 2017, coincidint amb el bicentenari de Pep Ventura, considerat el pare de la sardana. Durant la celebració, però, els organitzadors es trobaven que d'entre les múltiples activitats programades, hi havia una mancança absoluta de material vinculat a la sardana per a poder fer contacontes. 

El conte que dona nom al llibre explica, de manera fabulada, la infantesa de Pep Ventura. L'autora puntualitza el concepte "de manera fabulada". I és que no és un conte basat en dades biogràfiques de Pep Ventura.

El llibre es va presentar a finals de 2018 a Figueres i aquest cap de setmana a l'Escala. A la presentació va ser-hi present la presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, Montserrat Mauné.

Les il·lustracions han estat una obra coral on hi han intervingut Pau Bahí, Marina Gibert, Roser Segura i Dani Torrent. Cadascun s'ha encarregat d'un conte. El primer d'ells ha explicat l'experiència.

La presentació d'aquest llibre ha estat el primer acte de 2019 de l'Agrupació Sardanista Avi Xaxu. Un any ben especial per a l'entitat, ja que commemora el seu 50è aniversari. I s'ha marcat el repte d'organitzar com a mínim un acte al mes amb motiu d'aquesta efemèrides.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar