Publicitat
Publicitat

Inauguració del nou MARAM

El Centre d'Interpretació del Peix de l'Escala, el Maram, ha inaugurat la seva nova imatge. Un espai que manté la mateixa estructura de plafons mòbils, però amb una imatge més moderna, actualitzada i on els pescadors locals prenen protagonisme.

El Centre d'Interpretació del Peix de l'Escala, el Maram, ha inaugurat de manera oficial el nou espai d'exposicions i audiovisual, després d'uns mesos de remodelació. Per aconseguir una nova imatge, més moderna, propera, actualitzada i on els pescadors tenen un protagonisme especial. La inauguració va comptar amb l'assistència del Director de Pesca, Sergi Tudela, autoritats locals, directors dels diferents museus del municipi, membres de la confraria i pescadors locals. L'espai és pràcticament igual, aprofitant la logística dels panells informatius mòbils que permeten crear diferents espais de treball segons les necessitats del dia a dia. Aconseguint una zona oberta per acollir conferències, demostracions de cuina o tallers o espais més reservats per estudis concrets. Les novetats més destacades són la renovació dels panells, més didàctics i entenedors. Les fotografies de tots i cada un dels pescadors escalencs. La incorporació d'un reservat on es projecte un muntatge audiovisual per introduir a l'espectador dins el món de la pesca. L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, en destacava la seva funció i la necessitat de saber-lo gestionar per incorporar-lo dins el teixit d'equipaments culturals de la vila.

La Patrona major de la confraria, Rosa Güell comentava la necessitat de renovar la imatge, després de 10 anys de la seva inauguració. Per fer-lo més atractiu i entenedor per tots els visitants.

Tancava l'acte, Sergi Tudela, director de pesca i afers marítims, qui comparava el centre amb una barca. Un espai relativament petit però molt aprofitat, igual que una barca on el pescador sempre té tot el que necessita. També destacava la personalitat del nou MARAM.

El Centre d'Interpretació del Peix de l'Escala, el Maram treballa ara per confeccionar una bona proposta per a tots els seus visitants de cares aquest 2019.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar