Publicitat
Publicitat

Simposi Diàlegs per l'Escala - De poble a Ciutat

L'Escala celebra avui el segon simposi "Diàlegs per l'Escala - de poble a ciutat" amb diferents taules de debat sobre el concepte de nova governança. Es celebra al Museu de l'Anxova i de la Sal i es debat sobre urbanisme, governança, turisme, paisatge i cultura.

La jornada de debat gira entorn el concepte de ciutat i, en concret, de què passa quan s'esdevé ciutat, com és el cas de l'Escala, amb una població lleugerament superior als 10 mil habitants, amb puntes de fins a vuitanta mil els mesos d'estiu. Al llarg de la jornada es succeiran cinc diàlegs amb un moderador i dos ponents per cada tema: l'urbanisme, la governança, el turisme, el paisatge i la cultura. Un debat ben viu a l'EScala però que és extrapolable a la majoria de poblacions del país.

El simposi és organitzat per l'Ajuntament de l'Escala amb la participació de la Diputació de Girona, el col·legi d'arquitectes de Catalunya i la Universitat de Girona. Per la Generalitat de Catalunya, hi ha participat el secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, que, en la presentació, es preguntava què es pot fer per evitar la construcció en espais amb pendents excessives o aïllats de nuclis urbans. Conceptes com els de preservació, sostenibilitat, compacitat, optimització o seguretat en primer lloc.

Els creixements de població que han patit els pobles de costa com l'Escala provoquen noves necessitats, demandes i també oportunitats. S'hi ha referit en la introducció als diàlegs, Joaquim Nadal, exconseller, exalcalde i catedràtic emèrit de la UdG, fent especial esment en la incidèndia que hi ha tingut la indústria turística.

Cadascun dels cinc diàlegs del simposi s'estructurava amb dos ponents i un moderador. El primer d'ells, centrat en l'urbanisme, era moderat pel catedràtic de Geografia Humana de la UdG Joan Nogué i protagonitzat pels arquitectes Itziar Gonzàlez i Carles Llop. Per engegar-lo, Nogué, recordava el prestigiós geògraf David Harvey sobre la salut de la civilització del segle XXI.

L'auditori del Museu de l'Anxova i de la Sal, on es celebrava el simposi s'ha omplert de gom a gom.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar